Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Curryschotel met kipfilet en paksoi

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze heel smaakvolle curryschotel tover je in ongeveer een half uur op tafel. Lekker, makkelijk en snel, wat wil je nog meer? Perfect voor een doordeweekse avond, maar eigenlijk ook fancy genoeg om te serveren als er vrienden komen eten.

 

Ingrediënten

  • 4 kipfilets (met huid)
  • 400 ml kokosmelk
  • 150 ml kippenbouillon
  • 4 kleine stronkjes paksoi
  • 400 g tomatenblokjes (vers of blik)
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 2 teentjes look, geperst
  • 50 g gember, geraspt
  • 2 el rode curry pasta
  • scheutje arachideolie
  • sap van een halve citroen
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Snijd de paksoi: snijd de steeltjes in stukken van ongeveer 2 cm, de blaadjes kan je in grotere stukken snijden. Als de stronkjes paksoi echt klein zijn kan je de bladeren eventueel ook in hun geheel gebruiken (zoals je bij mij ziet op de foto).
  2. Verwarm de oven voor op 140 graden. Kruid de kipfilets met vers gemalen peper en zout. Verwarm een scheutje arachideolie in een ruime braadpan en bak de kipfilets aan elke zijde ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur. Haal ze uit de pan, leg ze in een ovenschaal met de huid naar boven en zet ze gedurende ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze binnenin door en door gaar zijn maar nog sappig.
  3. Bak in dezelfde pan de gesneden paksoi gedurende enkele minuten. Haal de paksoi uit de pan en houd hem apart.
  4. Verlaag de temperatuur van de pan en voeg de gesnipperde sjalot, de geperste look en de geraspte gember toe. Roer ze door elkaar en laat ze samen even bakken. Voeg na ongeveer 3 minuten de tomatenblokjes toe en laat ze even mee bakken. Roer er tenslotte de curry pasta doorheen, meng goed door elkaar en laat opnieuw heel even bakken. Voeg de bouillon toe en roer alles goed los zodat je een dikke gelijkmatige saus krijgt. Voeg dan de kokosmelk toe en breng zachtjes aan de kook. Proef de saus, en werk ze af met vers gemalen peper, zout, en citroensap naar smaak.
  5. Voeg de kipfilets en de paksoi toe aan de curry en laat ze hierin gedurende een aantal minuten zachtjes opwarmen.
  6. Dien onmiddellijk op, bijvoorbeeld met rijst.

Tip

Voor iets meer pit kan je een theelepel chili flakes toevoegen samen met de geraspte gember.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen