Zoek
Sluit dit zoekvak.

Alles-in-één-pan noedels met wokgroenten en scampi

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Hebben jullie vorige week het eenpansgerecht geprobeerd met de gebraden kip? Goed nieuws, ik heb er een lekkere variatie op bedacht, zodat ook deze maandag weer een echt Makkelijke Maandag wordt! Vandaag dus opnieuw een eenpansgerecht, met wokgroenten die voorgesneden zijn en waar je dus veel tijd mee bespaart! Ik voeg scampi toe en een currysausje dat je weer zo pittig kan maken als je zelf graag hebt.

Ingrediënten

  • 800 g wokgroenten (voorgesneden)
  • 500 g scampi (rauw, diepvries)
  • 150 g (volkoren) woknoedels
  • 2 el currypoeder
  • 1 el kurkuma
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1 kl chilivlokken naar smaak
  • 300 ml kippenbouillon
  • 200 ml room
  • olijfolie of arachideolie
  • vers gemalen zwarte peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Ontdooi de scampi in een kommetje water, pel ze en dep ze droog. Meng ze met het gerookt paprikapoeder, wat vers gemalen peper, zout en een scheut olijfolie en zet ze even koel weg.
  2. Verhit een ruime pan met een scheutje arachideolie, en bak de scampi op hoog vuur gedurende 2 à 3 minuten per kant. Haal de scampi uit de pan en houd ze apart.
  3. Bak in dezelfde pan de wokgroenten. Laat de groenten enkele minuten wokken / bakken terwijl je ze af en toe omroert.
  4. Voeg het currypoeder, het kurkumapoeder en de chilivlokken toe (laat de chilivlokken weg als je het gerecht minder pittig wil maken), meng de kruiden goed onder de groenten en bak ze een minuutje mee.
  5. Voeg dan de kippenbouillon toe samen met de room. Leg de ongekookte woknoedels bij in de pan en breng alles zachtjes aan de kook. Zet eventueel even een deksel op de pan en laat alles enkele minuten pruttelen totdat de woknoedels gaar zijn. Trek de noedels wat los met een vork en meng ze goed door de groenten.
  6. Voeg tenslotte de scampi terug toe en laat alles samen nog even doorwarmen.
  7. Dien onmiddellijk op.

Tip

Gebruik de wokgroenten die je zelf het lekkerste vindt, er zijn echt veel verschillende soorten.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen