Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Curryschotel met butternut en kip

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Heerlijk veelzijdig toch, butternut pompoen! Vandaag snijd ik hem in blokjes die ik gebruik in een zalige curryschotel met kip. Butternut kan je het hele jaar door kopen en eten, maar hij past toch bij uitstek goed in de herfstmaanden vind ik. Probeer dus zeker deze heerlijke curryschotel… toen ze hier thuis op tafel kwam hoorde ik veel enthousiaste geluiden, dus wedden dat jij er thuis ook mee scoort?

 

En heb je nog butternut over, geen nood, dan kan je daar later deze week bijvoorbeeld deze mac ‘n’ cheese met pompoen en worst mee maken!

 

En zoek je nog een prima pan om gerechten als dit klaar te maken, kijk dan hier eens!

Ingrediënten

  • 600 g butternut
  • 1 kg kippendijen met huid
  • 5 cm gember, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1/2 kl chiliflakes
  • 1 el currypoeder
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 ml water
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • 3 lente-uitjes
  • scheutje olie
  • peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Schil de butternut en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 à 2 cm. Je hebt ongeveer 600 g blokjes nodig.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
  3. Verwarm een scheutje olie in een voldoende ruime ovenvaste pan en bak op voldoende hoog vuur de kippendijen met de huid naar beneden ongeveer 5 minuten. Draai ze om en bak ze nog 2 minuten aan de andere kant. Kruid ze met peper en zout, haal ze uit de pan en houd ze apart. Verwijder het overtollige vet uit de pan.
  4. Draai het vuur iets lager, voeg de geraspte gember en de geperste knoflook toe aan de pan en bak ze samen met de chiliflakes en het currypoeder in het overgebleven vet, gedurende ongeveer 1 à 2 minuten, of totdat de aroma’s vrijkomen.
  5. Blus met de kokosmelk, verkruimel er het halve bouillonblokje in en voeg het water toe. Breng zachtjes aan de kook en voeg dan de blokjes butternut toe.
  6. Leg de kippendijen terug in de pan, met de huid naar boven. Zorg dat de bovenkant met de huid net niet onder staat in het vocht, dan wordt de huid lekker knapperig.
  7. Zet de pan in de oven gedurende ongeveer 30 minuten, of totdat de kip door en door gaar is en en de butternut mals. Proef de saus en kruid naar smaak bij met peper of zout.
  8. Dien op met rijst.

Tip

Een herfsttopper die bovendien budgetvriendelijk is!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen