Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Curry met kabeljauw en groenten

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Een lekkere curry kan je niet alleen met kip maken, het kan ook perfect met een mooi stukje vis. Aangevuld met broccoli, wortelen, zoete aardappel en kikkererwten maak je er een gezonde schotel van.

 

Het recept vond ik vroeger eens op de leuke website “15 gram”, maar ik heb er verschillende andere groenten aan toegevoegd voor een eigen twist.

Ingrediënten

  • 600 g kabeljauwfilet
  • 1 sjalot
  • 1 stronk broccoli
  • 6 wortelen
  • 1 zoete aardappel
  • 250 g kikkererwten (blik)
  • 250 ml kippenbouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 el bloem
  • 1 el kerriepoeder
  • olijfolie
  • peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Snipper de sjalot fijn. Snijd de broccoli in roosjes en de wortelen en de zoete aardappel in blokjes.
  2. Snijd de kabeljauw in blokjes van ongeveer 3 cm en kruid ze met peper en zout.
  3. Kook de blokjes wortel en zoete aardappel beetgaar in licht gezouten water. Giet ze af en houd ze even opzij.
  4. Stoof de sjalot aan in wat olijfolie in een ruime kookpan. Voeg er het kerriepoeder aan toe, roer goed en laat ongeveer een minuut meebakken. Voeg de kippenbouillon toe en breng zachtjes aan de kook. Voeg de roosjes broccoli toe en laat ongeveer 5 minuten sudderen onder deksel.
  5. Roer de bloem los met een klein beetje water en giet dit bij in de kookpan. Roer even goed los en laat een minuut doorkoken. Voeg er nu de kokosmelk aan toe, samen met de gegaarde blokjes wortel en zoete aardappel en de kikkererwten.
  6. Voeg tenslotte de blokjes vis toe en laat nog enkele minuten sudderen tot de vis gaar is.
  7. Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.

Tip

Voor een pittigere smaak kan je een extra eetlepel kerriepoeder toevoegen.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen