Bucatini met pancetta en verse kruiden

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze heerlijke pasta barst van de smaak, door het gebruik van de verse kruiden. De saus is echt snel klaar, en de smaak is als in een Italiaanse trattoria. Zeker een hit en hier thuis een blijver! Ik gebruikte bucatini, wat een typische pasta is uit midden Italië, met name uit het gebied rond Rome. Bucatini zijn de perfecte combinatie tussen de lengte van lange pastavormen en de holte van sommige korte pastasoorten, ze zijn namelijk lang, iets dikker en hol. Bucatini passen goed met deze heel smaakvolle saus met tomaten en veel verse kruiden.

Extra leuk was dat ik bijna alle kruiden die ik nodig had gewoon uit de tuin kon plukken!

 

 

Ingrediënten

  • 500 g bucatini
  • 800 g pruimtomaten
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes look
  • 200 g pancetta
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 8 blaadjes verse salie
  • 2 takjes verse oregano
  • enkele takjes tijm
  • enkele takjes peterselie
  • enkele blaadjes basilicum
  • 2 blaadjes laurier
  • parmezaanse kaas
  • klontje boter
  • vers gemalen peper
  • zout

Zo maak je het

  1. Snipper de sjalot fijn en plet de teentjes look tot moes (eventueel met een lookpers). Ris de blaadjes van de takjes oregano. Snijd de blaadjes salie in fijne reepjes en snijd de blaadjes van de rozemarijn heel klein. Dat doe je best met een groot en vlijmscherp mes. Houd een beetje van de blaadjes van de oregano en de salie apart om straks de borden mee af te werken.
  2. Snijd de pancetta in reepjes.
  3. Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in grove stukken.
  4. Verwarm een klontje boter in een ruime (gietijzeren) pot  (adv.) op middelhoog vuur en bak er de gesnipperde sjalot in totdat ze licht goudkleurig is.
  5. Voeg de rozemarijn, de salie, de oregano en de look toe en bak het geheel al roerend gedurende ongeveer één minuut.
  6. Voeg de pancetta toe en bak opnieuw al roerend gedurende ongeveer twee minuten.
  7. Voeg de tomaten toe en meng alles goed door elkaar. Bind de tijm, peterselie en laurier samen tot een kruidentuiltje en leg dit bij in de saus. Laat de saus ongeveer 20 minuten op een zacht vuur onder deksel sudderen.
  8. Kook ondertussen de bucatini in licht gezouten water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  9. Kruid de saus met vers gemalen peper en eventueel wat zout en meng de saus met de gekookte en afgegoten pasta in een warme schaal. Dien onmiddellijk op.
  10. Werk de borden af met wat fijn gesnipperde oregano, salie en basilicum en wat vers geraspte parmezaanse kaas.

Tip

Je kan eventueel ook linguini gebruiken als alternatief voor de bucatini. Je kan de tomaten vervangen door een groot blik (800 g) gehele tomaten op sap.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik ben mama van 3 toffe jongens, vrouw van een lieve man en bezeten door lekker koken. Ik deel mijn recepten die je makkelijk kan klaarmaken en waarmee je zeker zal scoren. 

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten