Zoek
Sluit dit zoekvak.

Curry maaltijdsoep met scampi

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze curry maaltijdsoep is snel klaar en brengt een flinke dosis pit op tafel. Hoe pittig je hem precies wil hebben kan je zelf bepalen. Scampi zijn heel snel gebakken, en de rest van het recept neemt ook niet veel tijd, dus deze soep staat in minder dan 30 minuten op tafel!

 

 

Ingrediënten

  • 1 l groentenbouillon
  • 150 ml kokosmelk
  • 100 g rijstvermicelli
  • 300 g scampi
  • 4 hardgekookte eieren
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 lente-uitjes
  • 100 g sojascheuten
  • klontje boter
  • scheutjeolijfolie
  • 10 g currypoeder
  • 25 g bloem
  • handvol cashewnoten
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Maak de scampi schoon (verwijder het darmkanaal), meng ze met het paprikapoeder, peper, zout en een lepeltje olijfolie en zet ze even koel weg.
  2. Breek de rijstvermicelli in iets kleinere stukken en bereid ze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, spoel ze even onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
  3. Breng water aan de kook en blancheer de sojascheuten hierin gedurende ongeveer 2 minuten. Giet ze af en laat ze uitlekken.
  4. Snipper de sjalot en de knoflook. Smelt de boter in een ruime soeppot en fruit er de gesnipperde sjalot en knoflook in aan, samen met het currypoeder en een snuifje chilivlokken als je van pittig houdt. Voeg ook de bloem toe en laat deze even mee bakken terwijl je goed doorroert. Voeg de kokosmelk toe samen met ongeveer 700 ml van de bouillon. Breng de soep al roerend aan de kook, als je ze te dik vindt kan je nog wat extra bouillon toevoegen.
  5. Bak ondertussen de scampi in een hete pan aan elke kant gedurende 2 minuten.
  6. Voeg de rijstvermicelli, de sojascheuten en de scampi toe aan de soep en laat alles even mee opwarmen. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  7. Serveer de soep in diepe borden en werk ze af met de hard gekookte eieren, gesnipperde lente-ui, cashewnoten en chilivlokken.

Tip

Je kan perfect werken met ingevroren scampi, laat ze voor het bereiden even ontdooien in een kommetje water en dep ze dan goed droog.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen