Zoek
Sluit dit zoekvak.

Auberginerolletjes

Beoordeling door het gezin

★★★★★

BelOrta – dat zijn groenten en fruit van bij ons, gekweekt met liefde en zorg door onze telers dicht bij huis. Op die manier komen groenten en fruit zo snel mogelijk tot op jouw bord. Kraakvers, vol smaak en verbazend plezant voor iedereen aan tafel. Ik maakte in samenwerking met BelOrta deze lekkere auberginerolletjes (adv).

 

Misschien denk je bij aubergines spontaan aan moussaka, en heb je daardoor een beeld van de aubergine als eerder zuiderse groente? Wist je dat de aubergine al meer dan 20 jaar geteeld wordt bij onze eigen aubergine telers? Het is dus met recht en reden een groente van hier… Aubergine is ook heel veelzijdig. Uit de vele mogelijkheden koos ik voor deze auberginerolletjes met als resultaat een fantastische schotel die hier thuis enthousiast onthaald werd.

 

Zoek je nog inspiratie voor andere recepten met aubergine? Neem dan eens een kijkje op de website van BelOrta (adv).

Ingrediënten

  • 2 aubergines 
  • 250 g gemengd gehakt
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 800 g tomatenblokjes
  • 20 kerstomaatjes
  • enkele takjes peterselie
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes verse tijm
  • olijfolie
  • paprikapoeder
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Snipper de sjalotten fijn en fruit ze aan in wat olijfolie, pers dan de teentjes look erbij en laat even mee fruiten. Voeg de tomatenblokjes toe samen met de kerstomaatjes. Bind de peterselie, de tijm en de laurier samen tot een kruidentuiltje en leg dit bij in de saus. Laat de saus ongeveer 15 minuten pruttelen op zacht vuur en kruid naar smaak met vers gemalen peper en zout. Verwijder het kruidentuiltje.
  2. Snijd ondertussen de aubergines in de lengte in plakken van ongeveer een halve centimeter. Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat ze ongeveer 15 minuten rusten (het zout zal ervoor zorgen dat er vocht uit de aubergine komt waardoor je straks een lekkerder eindresultaat zal hebben). Spoel de plakken aubergine daarna grondig af en dep ze goed droog. 
  3. Bak de plakken aubergine in wat olijfolie aan beide kanten ongeveer 2 minuten en haal ze dan uit de pan.
  4. Verwarm de oven voor op 160 graden. 
  5. Kruid het gehakt met paprikapoeder, peper en zout. Maak kleine worstjes van het gehakt en leg deze telkens op het begin van een plakje aubergine. Rol de plakjes op en zet ze eventueel vast met een prikkertje.
  6. Giet de tomatensaus in een ovenschotel en zet de auberginerolletjes in de saus. Zet de schotel 20 minuten in de oven totdat het gehakt gaar is. 
  7. Werk af met een een beetje peterselie.

Tip

Als de plakken aubergine te klein zouden zijn om een rolletje te maken, kan je 2 plakken per rolletje gebruiken.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen