Search
Close this search box.

Chicken parmigiana

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Chicken parmigiana, oftewel gepaneerde kip met tomatensaus en parmezaan, is een echte Amerikaans-Italiaanse klassieker. Helemaal terecht ook, want dit is een bijzonder lekkere combinatie! Om de chicken parmigiana snel op tafel te kunnen zetten, heb ik een goede tip! Ik gebruikte als saus de tomatensaus met gegrilde groenten en extra vierge olijfolie van Filippo Berio. Heerlijke saus met tomaat, gegrilde aubergine, courgette en paprika. Op die manier kan je deze schotel op een half uur klaarmaken!

 

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Filippo Berio  (advertentie).

Ingrediënten

  • 680 g Filippo Berio tomatensaus met gegrilde groenten (2 bokalen)
  • 400 g fusilli
  • 4 kippenescalopes
  • 4 el bloem
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 1 ei, geklutst
  • 6 el panko
  • 1 bolletje mozzarella
  • 75 g parmezaanse kaas, vers geraspt
  • 1/2 kl zout
  • 1/2 kl peper
  • Filippo Berio olijfolie Classico
  • enkele blaadjes basilicum

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Warm de Filippo Berio tomatensaus met gegrilde groenten zachtjes op. Kook de fusilli beetgaar in licht gezouten water, en giet ze af. Meng de fusilli met de saus en houd warm.
  2. Zet drie borden klaar: één met de bloem die je royaal kruidt met peper, zout en Italiaanse kruiden, één met het geklutste ei en één met de panko. Haal elke kippenescalope achtereenvolgens door de bloem (klop de overtollige bloem er wat af), dan door het ei en tenslotte door de panko.
  3. Verwarm de oven voor op de grillfunctie.
  4. Verwarm een scheut Filippo Berio olijfolie Classico in een anti-aanbakpan en bak er de gepaneerde kip aan beide kanten goudbruin in, ongeveer 4 à 5 minuten per kant, of totdat de kip ook binnenin gaar is.
  5. Vul een ruime ovenschaal met de fusilli die je gemengd hebt met de Filippo Berio tomatensaus met gegrilde groenten. Leg de gebakken kip in de ovenschaal op de pasta. Beleg elk stuk kip 1 of 2 schijfjes mozzarella en strooi er de parmezaanse kaas over.
  6. Zet de ovenschaal ongeveer 5 minuten onder de grill van de oven. Werk de chicken parmigiana af met enkele blaadjes basilicum en dien onmiddellijk op.

Tip

Kippenescalopes zijn dun gesneden kipfilets. Als je die niet vindt, kan je ook 2 kipfilets overlangs doorsnijden en wat platter kloppen, of kippenhaasjes gebruiken.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen