Rijstpap op grootmoeders wijze

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Een evergreen van een dessert, dat verder geen uitleg nodig heeft!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 150 g dessertrijst
  • 1 l volle melk
  • 25 g boter
  • 75 g kristalsuiker
  • half vanillestokje
  • 1 eidooier
  • 100 ml volle room

Zo maak je het

  1. Spoel de rijst en laat hem uitlekken.
  2. Neem een (gietijzeren) pot met dikke bodem en spoel deze eerst volledig om met koud water.
  3. Smelt de boter in de pot en roer er de rijst door.
  4. Voeg de melk en het opengesneden vanillestokje toe (schraap de vanille er wat uit en leg het stokje dan bij in de rijstpap), breng aan de kook en laat op een heel zacht vuurtje garen gedurende 30 minuten. Roer af en toe zodat de rijst niet aan de bodem gaat kleven.
  5. Voeg na een half uur de suiker door de rijst en laat alles nog 10 minuten zachtjes verder koken.
  6. Neem de pot van het vuur wanneer de rijst volledig gaar gekookt is en meng er de eierdooier en de room onder. Haal het vanillestokje eruit.
  7. Verdeel de rijstpap over glaasjes of kommetjes en laat ze afkoelen.

Tip

Uiteraard het allerlekkerst afgewerkt met een schepje donkerbruine suiker!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten