Rijstpap op grootmoeders wijze

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Een evergreen van een dessert, dat verder eigenlijk geen uitleg nodig heeft!

 

Zoek je de perfecte (gietijzeren) kookpot om deze rijstpap te bereiden? Zoek niet verder… Kijk maar eens naar deze! (adv.)

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 150 g dessertrijst
  • 1 l volle melk
  • klontje boter boter
  • 100 g kristalsuiker
  • vanillestokje
  • 1 eidooier
  • 100 ml volle room

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 125 graden.
  2. Spoel de rijst en laat hem uitlekken.
  3. Neem een gietijzeren pot en wrijf de bodem en de binnenkant in met een klontje boter.
  4. Voeg de melk en het opengesneden vanillestokje toe (schraap de vanille er wat uit en leg het stokje dan bij in de melk), breng aan de kook en meng er de rijst door. Roer even goed door met een spatel.
  5. Bedek de pruttelende melk met een rond uitgeknipt stuk bakpapier en plaats de pot in de oven. Laat de rijst in de oven ongeveer 50 minuten garen.
  6. Neem de rijst uit de oven, verwijder het bakpapier en roer de suiker door de rijstpap. Meng er ook de eierdooier en de room onder. Haal het vanillestokje eruit.
  7. Verdeel de rijstpap over glaasjes of kommetjes en laat ze afkoelen.

Tip

Uiteraard het allerlekkerst met een gouden lepeltje!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten