Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Breekbrood met champignons

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Een heerlijk hapje voor tijdens de feestdagen, het huis zal lekker gaan geuren naar vers gebakken bladerdeeg en de sfeer zit meteen goed!

 

Je hebt er een goede springvorm voor nodig, hier vind je degene die ik zelf gebruik! (adv.)

Ingrediënten

 

  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 250 g gemengde paddenstoelen
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 el truffeltapenade
  • 5 zongedroogde tomaatjes
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • zout
  • peper
  • 2 el paneermeel
  • 100 g geraspte Gruyère-kaas
  • bieslook
  • olijfolie

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Hak de gemengde champignons fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm en van de takjes rozemarijn, en hak deze fijn.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht: 180 graden). Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak er de paddenstoelen op hoog vuur in, en pers er de knoflook bij. Laat bakken tot het vrijgekomen vocht volledig verdampt is. Haal van het vuur en laat iets afkoelen. Roer de tapenade, de tomaatjes, de tijm en de rozemarijn erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.
  3. Rol het bladerdeeg uit en bestrooi met het paneermeel. Verdeel het paddenstoelenmengsel gelijkmatig over het deeg en bestrooi met de kaas. Rol het deeg vanaf de lange zijde strak op tot een stevige rol en snijd deze in ca. 10 dikke plakken.
  4. Bekleed een ronde springvorm met het bakpapier en vet de zijkanten van de vorm in met olie. Leg de plakken naast elkaar in de springvorm, laat tussen de plakken 1 cm ruimte vrij. Bak in ca. 40 minuten goudbruin en gaar in de oven. Werk af met fijngehakte bieslook.

Tip

Je kan ook kleine vellen bladerdeeg gebruiken die je dan naast elkaar legt tot een grotere rechthoek.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen