Breekbrood met champignons

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Een heerlijk hapje voor tijdens de feestdagen, het huis zal lekker gaan geuren naar vers gebakken bladerdeeg en de sfeer zit meteen goed!

 

Je hebt er een goede springvorm voor nodig, hier vind je degene die ik zelf gebruik! (adv.)

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

 

  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 250 g gemengde paddenstoelen (fijngehakt)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 el truffeltapenade
  • 5 zongedroogde tomaatjes (in stukjes)
  • 2 takjes tijm (alleen de blaadjes)
  • 2 takjes rozemarijn (alleen de naaldjes – fijngehakt)
  • zout
  • peper
  • 2 el paneermeel
  • 100 g geraspte Gruyère-kaas
  • bieslook
  • olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht: 180 graden). Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak er de paddenstoelen en de knoflook op hoog vuur in tot het vrijgekomen vocht volledig verdampt is. Haal van het vuur en laat iets afkoelen. Roer de tapenade, de tomaatjes, de tijm en de rozemarijn erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.
  2. Rol het bladerdeeg uit en bestrooi met het paneermeel. Verdeel het paddenstoelenmengsel gelijkmatig over het deeg en bestrooi met de kaas. Rol het deeg vanaf de lange zijde strak op tot een stevige rol en snijd deze in ca. 10 dikke plakken.
  3. Bekleed een ronde springvorm met het bakpapier en vet de zijkanten van de vorm in met olie. Leg de plakken naast elkaar in de springvorm, laat tussen de plakken 1 cm ruimte vrij. Bak in ca. 40 minuten goudbruin en gaar in de oven. Werk af met fijngehakte bieslook.

Tip

Je kan ook kleine vellen bladerdeeg gebruiken die je dan naast elkaar legt tot een grotere rechthoek.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik ben mama van 3 toffe jongens, vrouw van een lieve man en bezeten door lekker koken. Ik deel mijn recepten die je makkelijk kan klaarmaken en waarmee je zeker zal scoren. 

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten