Search
Close this search box.

Kerst cakepops

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Een eenvoudige cake tover je om tot deze prachtige cakepops, oftewel, cakeballetjes op een stokje, mooi versierd en afgewerkt. Heel leuk om op tafel te zetten bij de koffie met kerstmis, of waarom niet, om cadeau te doen.

 

Zoek je stokjes die je hier perfect voor kan gebruiken, kijk dan eens hier, deze heb ik ook gebruikt! (adv.)

Ingrediënten

  • 300 g cake (kant en klare of huisbereid)
  • 50 g boter (op kamertemperatuur)
  • 75 g roomkaas
  • 150 g witte chocolade
  • 75 g kokosvlokken
  • 1/2 vanillestokje
  • 12 stokjes

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Smelt de witte chocolade au bain marie.
  2. Verbrokkel de cake in een ruime kom. Meng er de zachte boter onder samen met de roomkaas en schraap de kern van het vanillestokje erbij.
  3. Rol 12 gelijke balletjes van de massa (ongeveer 35 à 40 g per stuk) en leg ze op een bord bekleed met bakpapier.
  4. Dompel de stokjes aan één kant kort in de gesmolten chocolade en steek ze dan in de cakepops. Laat de cakepops met de stokjes zeker een uur opstijven in de koelkast.
  5. Zorg ervoor, als de cakepops opgesteven zijn, dat de chocolade opnieuw vloeibaar is (zet hem eventueel even terug au bain marie). Wentel de cakepops door de gesmolten chocolade en zorg er daarbij voor dat de de pops egaal bedekt zijn.
  6. Bestrooi elke cakepop met kokosvlokken.
  7. Zet de cakepops rechtop in een glas en laat ze opnieuw opstijven in de koelkast.

Tip

Echt een perfecte verrassing om als cadeautje te geven!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen