Zoek
Sluit dit zoekvak.

Stoemp van winterpostelein

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Ik had vorig jaar op een klein plekje in mijn moestuintje winterpostelein gezaaid. Winterpostelein groeit best gemakkelijk en snel, en als je ervan oogst om te gebruiken groeit het gewoon weer terug. Zoals de naam al zegt kan het tegen de winter, en dus staat het nu nog steeds vrolijk in de tuin. Ik heb het gebruikt in deze stoemp. Wij hebben het gegeten met een stukje biefstuk, het heeft heerlijk gesmaakt! Ik wacht nu even tot het terug is bijgegroeid en dan kan ik het opnieuw klaarmaken.

Ingrediënten

  • 800 g aardappelen (ik heb vastkokende gebruikt)
  • 600 g winterpostelein (dat lijkt heel veel als het voor je ligt maar dat slinkt enorm als je het klaarmaakt)
  • 2 el zure room
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • klontje boter
  • peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze gaar in licht gezouten water.
  2. Was de winterpostelein en snijd hem eventueel wat fijner.
  3. Pel de sjalot en snipper ze fijn. Pel het teentje look.
  4. Stoof de sjalot met een klontje boter in een grote pan, voeg na een paar minuten het teentje look toe (geperst of in kleine stukjes gesneden) en laat kort meestoven
  5. Draai het vuur onder de pan hoger en voeg de winterpostelein toe. Deze zal erg slinken. Na al enkele minuutjes is de postelein gaar.
  6. Giet de gekookte aardappelen af en stamp ze met een pureestamper. Ik maak er geen fijne puree van , er mogen gerust nog wat stukken overblijven.
  7. Voeg dan de gestoofde winterpostelein toe aan de gestampte aardappelen en meng alles goed door elkaar. Werk af met zure room en kruid naar smaak met zout en peper.

Tip

Je kan gewoon het hele plantje van de winterpostelein gebruiken: het steeltje, het blaadje en de bloempjes.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen