Pasta salade caprese… lekker als lunch of als bijgerecht bijvoorbeeld bij een barbecue! Ik maakte hem met verse pesto, en de rucola en de basilicum die ik daarvoor gebruikte kwamen uit onze tuin, heerlijk was dat! In plaats van de gebruikelijke pijnboompitten die gebruikt worden in pesto heb ik deze keer geroosterde pinda’s gebruikt. Dat is echt even lekker en net iets budgetvriendelijker.
Pasta salade caprese
Beoordeling door het gezin
★★★★★
Ingrediënten
- 300 g volkoren spirelli
- 400 g kerstomaatjes
- 200 ml olijfolie + extra
- 70 g rucola
- 70 g geroosterde pinda’s
- 70 g parmezaanse kaas
- 20 g basilicum + extra
- 1 teentje knoflook
- 2 el citroensap
- 8 el verse pesto
- 300 g mozzarella bolletjes
- handvol pijnboompitten, geroosterd
- vers gemalen peper
- zout
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Mix voor de pesto de knoflook, de rucola, de pinda’s en de olijfolie samen in de blender. Voeg dan de parmezaan in stukjes toe en mix opnieuw. Voeg tenslotte de basilicum toe en mix nog even kort. Breng op smaak met peper, zout en het citroensap.
- Kook de spirelli beetgaar in gezouten water, giet ze af en laat afkoelen.
- Meng de spirelli met de pesto, en werk de salade af met de in kwartjes gesneden kerstomaatjes, de bolletjes mozzarella, de pijnboompitten, wat basilicum en een scheut olijfolie.
Tip
Als je teveel pesto hebt, kan je die perfect invriezen!
Kathleen Brenders, aangenaam!
Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen