Search
Close this search box.

Alles-in-één-pan tex mex pasta

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Dit eenpansgerecht heeft het allemaal: veel smaak, veel verstopte groenten, en klaar op minder dan een half uur. Zet dit gerecht op tafel, je zal gegarandeerd scoren, en je hebt er amper afwas van achteraf. Een ruime pan om alles samen in klaar te maken heb je wel nodig. Ik heb deze, neem maar een kijkje. Een pan als deze gaat een leven lang mee, daar kan je veel en vaak eenpansgerechten in klaarmaken!

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1/2 rode ui
  • 600 g tomatenblokjes (blik)
  • 300 ml runderbouillon
  • 400 g rundgehakt
  • 200 g witte bonen (blik)
  • 200 g macaroni
  • 75 g cheddar
  • 100 g zure room
  • enkele takjes peterselie
  • scheutje olijfolie
  • 2 el tex mex kruiden
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Giet de bonen uit blik af en spoel ze kort.
  2. Snijd de courgette, de aubergine en de rode ui in blokjes van een kleine centimeter. Verwarm een scheutje olijfolie in een voldoende ruime pan en bak er de blokjes groenten rustig in aan gedurende ongeveer 5 minuten, terwijl je ze af en toe door elkaar mengt.
  3. Voeg het gehakt toe samen met de tex mex kruiden, en laat het mee bakken met de groenten, totdat het rul is en goudbruin.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan, samen met de runderbouillon, de macaroni en de witte bonen. Meng alles goed, laat rustig aan de kook komen en laat de pasta zo garen in de saus. Zorg ervoor dat hij niet aan de bodem gaat plakken en voeg indien nodig nog wat extra bouillon toe. Proef het gerecht en kruid naar smaak bij met wat vers gemalen peper en zout.
  5. Werk de pan af met geraspte cheddar, gehakte peterselie en enkele eetlepels zure room
  6. Dien onmiddellijk op.

Tip

Een prima manier om veel verstopte groenten op tafel te zetten!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen