Deze spaghetti is een opgepimpte versie van de traditionele spaghetti met pesto. Ik maak graag pesto op basis van rucola, deze versie maak ik veel vaker en veel liever klaar dan die met enkel basilicum, maar dat is natuurlijk een kwestie van wat je zelf het lekkerste vindt! Deze versie is volgens mij echt een aanrader! De borden worden daarna nog afgewerkt met enkele fijne toppings voor een heel lekker en kleurrijk geheel.
Spaghetti met pesto, crumble van Italiaanse ham en een eitje
Beoordeling door het gezin
★★★★★
Ingrediënten
- 400 g spaghetti
- 200 g Italiaanse ham
- 1 bolletje burrata
- 2 eieren
- 100 g rucola
- 30 g basilicum
- 70 g pijnboompitten
- 70 g parmezaanse kaas
- 200 ml olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 el citroensap
- vers gemalen peper
- zout
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 140 graden (hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de plakjes Italiaanse ham op, mooi naast elkaar geschikt. Zet ze 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze daarna afkoelen en breek ze voorzichtig in stukken.
- Maak ondertussen de pesto van rucola. Doe eerst het teentje look in een blender en mix het al even in stukjes. Voeg 70 g van de rucola toe, samen met de pijnboompitten en de olijfolie en mix alles glad. Snij de parmezaanse kaas in stukjes en doe ze bij in de blender. Mix even goed door en voeg eventueel nog wat meer olijfolie toe. Voeg nu de basilicum toe en mix nog even kort alles goed door elkaar. Voeg een beetje citroensap toe en kruid met peper en zout.
- Kook ondertussen ook de spaghetti beetgaar in licht gezouten water, en kook de eieren 5 minuten tot ze zacht gekookt zijn.
- Meng de spaghetti met de pesto en de rest van de rucola. Verdeel over diepe borden en werk elk bord af met enkele stukjes van de burrata, een half zacht gekookt eitje, wat crumble van ham, en een scheutje goede olijfolie.
Tip
Heb je nog pesto over? Die kan je perfect invriezen.
Kathleen Brenders, aangenaam!
Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen