Search
Close this search box.

Alles-in-één-pan orzo met balletjes, champignons en kruidenkaas

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Ik heb alweer een heel makkelijk en snel gerecht voor jou, dat je bovendien volledig in één pan klaarmaakt. Dat garandeert een maximum aan smaak en een minimum aan opruimen en afwassen achteraf. De balletjes, de champignons en de orzo maak je allemaal in dezelfde pan klaar, waardoor de orzo goed alle smaken opneemt. Als extra smaakmaker gebruik ik enkele lepels kruidenkaas, die ook zorgt voor een smeuïge saus. Dit is een toppertje voor jong en oud!

Ingrediënten

  • 350 g gemengd gehakt
  • 350 g orzo
  • 500 g champignons
  • 1,3 l kippenbouillon
  • scheutje olijfolie
  • 3 el kruidenkaas
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Rol niet te grote balletjes van het gehakt (ongeveer 2 centimeter). Snij de champignons in schijfjes.
  2. Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime pan en bak er de gehaktballetjes rondom rond goudbruin in. Haal ze uit de pan (ze moeten op dit moment nog niet door en door gaar zijn) en houd ze apart.
  3. Giet het overtollige vet weg uit de pan. Voeg eventueel een vers scheutje olijfolie toe en bak de schijfjes champignon in dezelfde pan met wat peper en zout op voldoende hoog vuur. Haal ze uit de pan en houd ze apart.
  4. Voeg de orzo toe aan de pan samen met een liter kippenbouillon, en breng zachtjes aan de kook. Laat de orzo garen onder deksel (dat zal ongeveer 15 minuten duren) maar roer wel af en toe zodat de orzo niet aan de bodem gaat plakken. Voeg indien nodig nog wat extra bouillon toe. Leg de laatste 6 à 7 minuten de balletjes mee in de pan en laat ze mee verder garen.
  5. Meng de champignons terug onder de orzo samen met de kruidenkaas. Meng alles goed door elkaar en laat nog even goed verwarmen. Proef en kruid naar smaak bij met vers gemalen peper en zout.
  6. Werk eventueel af met wat gesnipperde groene kruiden, zoals basilicum, peterselie en / of bieslook.

Tip

Ik gebruikte een mengeling van champignons, je kan de champignons gebruiken die je zelf het liefste eet.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen