Search
Close this search box.

Alles-in-één-pan tagliatelle met worstvlees en erwtjes

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Ik heb voor jullie opnieuw een volbloed éénpansgerecht, dat je op ongeveer een half uur op tafel hebt, en dat jong en oud aan tafel zal kunnen bekoren! Ik gebruik smaakvolle worst van de lokale slager, die niet te fijn vermalen is, en ik voeg een zacht sausje toe op basis van mosterd. Het geheim om dit gerecht snel af te kunnen werken is het volgende: gebruik koelverse tagliatelle, die kan je in ongeveer 3 minuten garen in de saus. Zo heb je een gerecht volledig uit één pan, wat sneller gaat en wat je ook achteraf de afwas bespaart!

 

Ik gebruik dit type pan voor mijn éénpansgerechten.

 

Houd je van éénpansgerechten? Ik ook! Zoveel zelfs, dat er een volledig hoofdstuk uit mijn eerste boek “Komen eten!” bestaat uit éénpansgerechten.

Bestel hier jouw gesigneerd exemplaar!

Dan krijg je als eerste het boek geleverd, en ik schrijf er een persoonlijk tekstje in voor jou! (Er is nog een beperkt aantal gesigneerde exemplaren beschikbaar)

 

 

Ingrediënten

  • 400 g venkelworst
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes look
  • 150 ml witte wijn
  • 600 ml kippenbouillon
  • 150 ml volle room
  • 1 el graanmosterd
  • 300 g erwtjes (diepvries)
  • 375 g koelverse tagliatelle
  • basilicum
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Snijd de worstjes open en druk het vlees eruit. Kruid het vlees naar smaak met peper en zout en vermeng het de fijngehakte peterselie. Rol ongeveer 30 kleine balletjes. Bak de balletjes rondomrond goudbruin aan in een ruime pan in een scheutje olijfolie, ze moeten nog niet volledig gaar zijn. Haal de balletjes uit de pan en houd ze apart. Giet het overtollige vet uit de pan.
  2. Snipper de sjalot fijn en fruit ze aan in dezelfde pan, pers er de teentjes knoflook bij uit.
  3. Blus de pan met de witte wijn en laat aan de kook komen. Voeg dan de kippenbouillon toe en laat de witte wijn en de bouillon samen inkoken tot iets meer dan de helft. Voeg de room toe samen met de graanmosterd, en kruid met peper en zout.
  4. Breng het geheel zachtjes aan de kook en voeg de erwtjes toe (je hoeft die niet eerst te ontdooien) samen met de balletjes en de koelverse tagliatelle.
  5. Laat alles samen enkele minuten zacht pruttelen totdat de balletjes door en door gaar zijn.
  6. Dien op in diepe borden en werk de borden af met enkele blaadjes basilicum en een draai van de pepermolen.

Tip

Venkelworst vind je bij de betere slager. Vind je ze toch niet, gebruik dan varkensworst van de slager die niet te fijn vermalen is en voeg eventueel wat venkelzaadjes toe aan het vlees als je de balletjes rolt.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen