Search
Close this search box.

Alles-in-één-pan orzo met bimi en burrata

Beoordeling door het gezin

★★★★★

De orzo uit dit recept met tomatensaus opgepimpt met rode pesto maak je volledig klaar in één pan, waardoor de smaken zich perfect vermengen. Ik combineer de orzo met bimi die geroosterd zijn in de oven, en lekker beetgaar zijn en nog een beetje knapperig. De romige burrata zorgt voor een zachte en frisse toets. Afwerken met olijfolie, wat parmezaan en een een scheut lekkere olijfolie, en je hebt op een half uur een zalig veggie gerecht op tafel!

 

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Koken met DeMorgen. Het is er vandaag (woensdag 5 juni) het recept van de dag!

Ben je benieuwd om te zien hoe ik de orzo precies heb klaargemaakt, bekijk dan zeker de reel op Instagram!

Ingrediënten

  • 2 sjalotten, fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 300 g orzo
  • 40 g tomatenpuree
  • 500 ml tomatenpassata
  • 750 ml groentenbouillon
  • 2 el rode pesto
  • 400 g bimi
  • 1 bol burrata
  • enkele takjes basilicum
  • olijfolie
  • parmezaan, geraspt
  • peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime pan op middelhoog vuur, en fruit er de sjalot in aan. Voeg na ongeveer 3 minuten de geperste knoflook toe en laat die een minuutje mee fruiten. Voeg de orzo toe aan de pan en meng alles door elkaar. Voeg de tomatenpuree toe, meng opnieuw en laat alles ongeveer 2 minuten bakken.
  2. Giet de tomatenpassata in de pan samen met ongeveer de helft van de groentenbouillon. Laat zacht aan de kook komen, draai het vuur iets lager en laat de orzo in de saus ongeveer 10 tot 15 minuten zacht pruttelen totdat de orzo beetgaar is. Meng regelmatig zodat de orzo niet aan de bodem gaat kleven, en voeg indien nodig de rest van de bouillon toe. Roer als de orzo beetgaar is de rode pesto erdoorheen, proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden (hete lucht), en bekleed een bakplaat met bakpapier. Wrijf de bimi in met olijfolie, bestrooi ze met een snuifje zout en spreid ze uit over de bakplaat. Zet ze in de oven gedurende ongeveer 10 minuten, of totdat ze beetgaar geroosterd zijn.
  4. Werk de schotel orzo af met de geroosterde bimi en het bolletje burrata dat je in stukken scheurt. Geef een finishing touch aan het gerecht met enkele blaadjes basilicum, een scheut van je beste olijfolie en wat gerapste parmezaanse kaas.

Tip

Heerlijk, snel en veggie!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen