Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Bloemkool- en broccolipuree met kipfilet en eenvoudige mosterdsaus

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Een groentenpuree is in veel gezinnen wel vaak favoriet denk ik! In deze lekkere puree combineer ik broccoli en bloemkool, voor een bord vol groenten. Geef er een eenvoudig gebakken maar super malse en sappige kipfilet bij, en een mosterdsausje dat je in een handomdraai klaarmaakt, en je tovert je groentenpuree om tot een kleurrijke, lekkere en gezonde maaltijd!

Ingrediënten

  • 500 g aardappelen voor puree
  • 750 g bloemkool
  • 1 broccoli
  • 4 kipfilets
  • 200 ml melk
  • 200 ml room
  • 2 el kruidenkaas
  • 2 kl graanmosterd
  • 1/2 blokje groentenbouillon
  • klontje boter
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Verdeel de bloemkool en de broccoli in roosjes.
  2. Verwarm de oven voor op 140 graden (hete lucht).
  3. Neem een ruime pot en kook de aardappelen in licht gezouten water. Voeg na 10 minuten koken de roosjes bloemkool toe aan dezelfde pot en kook alles samen nog ongeveer 10 minuten verder, of totdat de aardappelen en de bloemkool gaar zijn. Giet af.
  4. Kook ondertussen de roosjes broccoli beetgaar in licht gezouten water in een andere pot gedurende ongeveer 5 minuten. Giet ze af, verfris ze kort onder koud stromend water en houd ze apart.
  5. Bak ondertussen ook de kipfilets. Kruid de kipfilets met vers gemalen peper en zout. Verwarm een klein klontje boter in een ruime braadpan en bak de kipfilets aan elke zijde ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur. Haal ze uit de pan, leg ze in een ovenschaal en zet ze gedurende ongeveer 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze binnenin door en door gaar zijn maar nog sappig. Haal ze uit de oven en snijd ze schuine repen.
  6. Stamp de aardappelen samen met de bloemkool met een pureestamper. Het hoeft zeker geen gladde puree te zijn, er mogen gerust nog wat stukjes inzitten. Roer er de melk onder en verkruimel het halve blokje groentenbouillon. Meng goed zodat het blokje goed smelt en de bouillon zich overal verspreidt. Meng ook de beetgare broccoliroosjes onder de aardappel-bloemkoolpuree. Je kan de broccoliroosjes lichtjes fijnstampen. Kruid de puree naar smaak met peper en zout.
  7. Verwarm voor de mosterdsaus de room in een steelpannetje, meng er de kruidenkaas en de mosterd onder en kruid met wat zout en peper.
  8. Dien de bloemkool- en broccolipuree op in een diep bord met de sneetjes kipfilet en werk af met enkele lepels mosterdsaus.

Tip

Echt lekker, deze puree met eigenlijk weinig aardappel en vol groenten!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen