Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Alles-in-één-pan kip cacciatore met orzo

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Op zoek naar een heerlijk gerecht dat ook nog eens gemakkelijk te bereiden is? Stop met nadenken … Deze alles-in-één-pan kip cacciatore met orzo is precies wat je nodig hebt! Dit recept combineert malse kip met tomaatjes en orzo samen in één pan, makkelijk en snel dus, het staat binnen een half uur op tafel! Ideaal voor de eerste schooldag wanneer je niet de hele avond in de keuken wilt staan maar toch iets lekkers en gezonds op tafel wil zetten. Smullen maar!

 

Ben je net als ik dol op éénpansgerechten? In mijn boek “Komen eten!” is er een volledig hoofdstuk met alleen maar éénpansgerechten! Je kan het hier bestellen.

Ingrediënten

  • 500 g kippendijfilet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 g tomatenpuree
  • 250 ml rode wijn
  • 800 g tomatenpulp
  • 300 g kerstomaten
  • 300 ml water
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 300 g orzo
  • 2 blaadjes laurier
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • enkele takjes peterselie
  • klontje boter
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  • Snijd de kippenboutfilets in stukken van ongeveer 3 cm. Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook in dunne plakjes.
  • Verwarm een klontje boter in een voldoende ruime pan, en bak er de stukken kip rondomrond goudbruin in. Kruid ze moet peper en zout en haal ze uit de pan, ze hoeven binnenin nog niet gaar te zijn. Verwijder het overtollige vet uit de pan.
  • Voeg de ui toe aan dezelfde pan en bak ze met een klein beetje zout gedurende ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut de knoflook toe en laat hem even mee bakken.
  • Roer de tomatenpuree er doorheen en laat hem ongeveer 2 minuten mee bakken. Blus de pan met de rode wijn, schraap de aanbaksels los met een houten lepel en laat de rode wijn voor de helft wegkoken.
  • Voeg nu de tomatenpulp toe aan de pan samen met het water en het blokje bouillon. Roer de orzo erdoorheen en breng zachtjes aan de kook. Bind de kruiden samen en leg ze bij in de pan, en voeg ook de kerstomaatjes toe en de stukken kip.
  • Draai het vuur iets lager en laat de kip en de orzo in de saus ongeveer 10 tot 15 minuten zacht pruttelen totdat de orzo beetgaar is en de kip door en door gaar. Meng regelmatig zodat de orzo niet aan de bodem gaat kleven, en voeg indien nodig wat extra vocht toe.
  • Proef de saus, verwijder het kruidentuiltje, en kruid naar smaak bij met peper en zout. Dien onmiddellijk op.

Tip

Je kan de wijn eventueel weglaten, voeg dan iets meer bouillon toe.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen