Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Veggie pasta op zijn zomers

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Joepie, al een paar dagen zon en mooi weer na elkaar! Deze pasta op zijn zomers is dan echt een geschikt gerecht… veel verschillende groenten, niet te zwaar, genieten maar!

 

Houd je van de recepten die ik deel? In mijn kookboek “Komen eten!”  vind je 70 makkelijke en lekkere recepten voor elke dag.

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 800 g tomatenpulp (blik)
  • 500 g penne
  • 2 bolletjes mozzarella
  • enkele blaadjes basilicum
  • parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de aubergine, de courgette en de paprika, en verwijder de zaadlijsten uit de paprika. Snijd de drie groenten in blokjes van ongeveer 1 cm, en snijd de rode ui in halve ringen. Meng de gesneden groenten met een scheutje olijfolie en kruid ze met peper en zout. Spreid alles uit op de bakplaat met bakpapier, leg de teentjes knoflook er in hun geheel bij, en zet alles 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Verwarm ondertussen een scheutje olijfolie in een voldoende ruime pot en voeg de tomatenpulp toe. Kruid met peper en zout en laat ongeveer 15 min pruttelen op laag vuur.
  4. Kook ondertussen ook de penne beetgaar in licht gezouten water, en giet ze af.
  5. Haal de groenten uit de oven, en knijp het gare vruchtvlees van de knoflook uit de velletjes. Voeg de groenten en ook de knoflook toe aan de tomatensaus, meng alles goed door elkaar en laat nog een vijftal minuten pruttelen. Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
  6. Meng de penne onder de saus. Dien onmiddellijk op, en werk de borden af met stukjes mozzarella, blaadjes basilicum, een scheutje olijfolie en wat geraspte parmezaan.

Tip

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen