Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Kerstkrans van meringue en slagroom

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Ik heb voor jullie een idee voor een spectaculair en lekker dessert voor de eindejaarsperiode. Ik heb een meringue gemaakt in de vorm van een kerstkrans, en die heb ik afgewerkt met slagroom op basis van de volle room van Campina.

Een voordeel van dit dessert is dat je de meringue op voorhand kan maken, je kan die perfect een dag of twee bewaren op een droge plaats, bvb in een taartdoos. Het enige dat je dan nog moet doen op het moment zelf is de krans van meringue afwerken met slagroom en vers fruit.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campinabe (advertentie).

Ingrediënten

  • 3 eiwitten
  • 100 g kristalsuiker
  • 90 g poedersuiker
  • 250 ml volle room van Campina
  • 2 el poedersuiker
  • frambozen
  • rode bessen
  • blauwe bessen
  • blaadjes munt

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 90 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Teken op het bakpapier 2 cirkels met 5 cm verschil, en draai het papier om. Je ziet de cirkels er nog door, op deze manier heb je de vorm voor de meringue kerstkrans.
  2. Doe de eiwitten in een grote kom, die volledig schoon en vetvrij is. Klop het eiwit met een handmixer met gardes of met een foodprocessor 1 minuut op middelhoge snelheid. Verhoog de snelheid zodra het eiwit schuimig wordt en in volume begint toe te nemen. Voeg geleidelijk de kristalsuiker toe en klop steeds verder totdat het eiwitmengsel helemaal wit is en zo opgeklopt is dat je de kom ondersteboven kan houden zonder dat het eruit valt. Voel het schuim ook even tussen 2 vingers: als het nog wat korrelig aanvoelt, klop je nog even verder.
  3. Meng nu voorzichtig met een spatel de bloemsuiker onder het opgeklopte eiwit. Schep de meringue met een lepel in de cirkels op je bakplaat of spuit hem eventueel met een spuitzak.
  4. Laat de meringue ongeveer 2 uur in de voorverwarmde oven drogen (hij bakt niet echt, hij droogt) tot hij droog aanvoelt en niet verkleurd is. Laat de krans van meringue volledig afkoelen in de oven voor je hem van het bakpapier neemt.
  5. Klop de volle room van Campina op tot slagroom met 2 el poedersuiker. Spuit met een spuitzak toefjes slagroom boven op de krans van meringue, helemaal in het rond. Werk de kerstkrans af met het fruit en enkele blaadjes munt.

Tip

Een prachtig dessert om mee uit te pakken!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen