Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Gevulde pastaschelpen met gehakte spinazie in roomsaus en kipfilet

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Zoals jullie weten inspireer ik jullie graag met makkelijke, snelle, lekkere en gezonde recepten. Vandaag heb ik een leuke tip voor jullie! Wist je dat de spinazie van iglo  wordt diepgevroren binnen de 3 uur na het oogsten, en dat zo alle smaak en vitamines bewaard blijven? Verser en lekkerder kan niet! 29 maart is door iglo uitgeroepen tot nationale dag van de spinazie. Wil je die dag graag een origineel recept klaarmaken met spinazie? Laat deze pastaschelpen je dan inspireren!

 

In samenwerking met iglo maakte ik namelijk deze heerlijke en makkelijke pastaschotel. Ik vulde grote pastaschelpen met gehakte spinazie met roomsaus en stukjes kipfilet, en ik serveer ze uit de oven met tomatensaus en wat kaas. Echt super easy en heel lekker! (advertentie)

Ingrediënten

  • 300 g grote pastaschelpen
  • 500 g gehakte spinazie met roomsaus van iglo
  • 200 g kipfilet
  • 200 g tomatenpassata
  • 400 g tomaten op sap (blik)
  • 75 g mozzarella, geraspt
  • basilicum
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak ze rondom rond goudbruin en gaar in een scheutje olijfolie. Kruid ze met zout en peper.
  3. Kook de pastaschelpen in licht gezouten water net niet beetgaar. Giet ze af en houd ze apart.
  4. Verwarm ondertussen wat olijfolie op een middelhoog vuur in een steelpan, en voeg de tomatenpassata en de tomaten op sap toe. Kruid met peper en zout, en laat de saus ongeveer 15 minuten pruttelen. Plet eventueel de tomaten wat met een vork.
  5. Laat ondertussen ook de gehakte spinazie met roomsaus op een zacht vuurtje ontdooien en opwarmen.
  6. Giet de tomatensaus in een ovenschaal en leg er de gekookte pastaschelpen bovenop. Vul elke schelp met een schep gehakte spinazie met roomsaus en enkele blokjes kipfilet. Bestrooi de pastaschelpen met de geraspte mozzarella en zet de ovenschaal ongeveer 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Werk af met enkele blaadjes verse basilicum.

Tip

Verser en lekkerder kan niet!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen