Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Thaise rode-currygehaktballen

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze verrassende gehaktballen zijn net dat tikkeltje anders, en zorgen voor een fijne afwisseling in je doordeweekse gerechten . Door de rode curry pasta zijn ze lekker pittig! Voeg net zoveel rode curry pasta toe totdat de balletjes zo spicy zijn als je zelf graag hebt. Dit heel leuke recept is van Donna Hay uit haar nieuwste boek The Fast Five, waarin ze een aantal variaties en upgrades geeft op echte klassiekers zoals dus gehaktballetjes. Een echte aanrader dat boek!

Ingrediënten

  • 600 g rundergehakt
  • 250 g gekookte jasmijnrijst (afgekoeld)
  • 400 ml kokosroom
  • 4 el rode curry pasta
  • 1 el fijn geraspte gember
  • enkele takjes platte peterselie (of koriander naar smaak)
  • 1 ei
  • 2 el limoensap
  • 1 el vissaus
  • 1 el arachideolie
  • lente-ui, gesnipperd
  • rode chili-peper, fijn gesneden

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Schep in een kom het gehakt, 2 el rode currypasta, de rijst, de gember, de gesnipperde platte peterselie en het ei en meng alles goed door elkaar tot een egaal geheel. Vorm 16 gehaktballen van het gehakt.
  2. Verwarm een ruime braadpan op middelhoog vuur met wat arachideolie en bak er de gehaktballen rondom rond goudbruin in, ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Voeg 2 el rode curry pasta toe aan de pan, laat dit heel even mee bakken en voeg dan ook de kokosroom toe. Breng zachtjes aan de kook en laat de balletjes verder garen in de pruttelende saus gedurende ongeveer 10 minuten (draai ze halverwege eens om) of totdat ze door en door gaar zijn. Voeg het limoensap en de vissaus toe aan de saus en roer even door.
  3. Verdeel de gehaktballen en de saus over diepe borden, en werk ze af met de lente-ui, chilipeper en extra platte peterselie (of koriander naar smaak).

Tip

Dien de gehaktballen op met rijstvermicelli die je afwerkt met gember en sesamzaad: verwarm 2 el arachideolie en 1 el sesamolie en bak er 2 el grof geraspte gember en 1 el sesamzaad goudbruin in.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen