Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Rode curryschotel met kipfilet, spinazie en broccoli

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze heel smaakvolle schotel met kipfilet, spinazie en broccoli staat op iets meer dan een half uur op tafel. Er zitten heel wat groenten in, en je krijgt een maximum aan smaak en aroma’s, dit is echt een ideale doordeweekse maaltijd waar je zeker mee zal scoren. En dus ook perfect voor als er vrienden komen eten, ik denk dat ze jou het recept zullen vragen!

 

Een mooie pan om dergelijke schotel in te bereiden vind je hier (adv). Ik heb er zelf zo eentje, die is echt perfect!

Ingrediënten

  • 4 kipfilets 
  • 400 ml kokosmelk
  • 150 ml kippenbouillon
  • 1 broccoli
  • 200 g verse spinazie
  • 400 g tomatenblokjes (vers of blik)
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 2 teentjes look, geperst
  • 50 g gember, geraspt
  • 2 el rode curry pasta
  • scheutje arachideolie
  • 1 tl chiliflakes
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden. Kruid de kipfilets met vers gemalen peper en zout. Verwarm een scheutje arachideolie in een ruime braadpan en bak de kipfilets aan elke zijde ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur. Haal ze uit de pan, leg ze in een ovenschaal en zet ze gedurende ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze binnenin door en door gaar zijn maar nog sappig.
  2. Verdeel de broccoli in roosjes en kook ze beetgaar in licht gezouten water, giet ze af en verfris ze even onder koud stromend water. 
  3. Verlaag de temperatuur van de pan van de kipfilets een beetje en voeg de gesnipperde sjalot, de geperste look en de geraspte gember toe. Roer ze door elkaar en laat ze samen even bakken. Voeg na ongeveer 3 minuten de tomatenblokjes toe en laat ze even mee bakken. Roer er tenslotte de rode curry pasta doorheen, meng goed door elkaar en laat opnieuw heel even bakken.
  4. Voeg de bouillon toe en roer alles goed los zodat je een dikke gelijkmatige saus krijgt. Voeg dan de kokosmelk toe en breng zachtjes aan de kook. Voeg de spinazie toe en laat even verder zachtjes koken totdat de spinazie geslonken is. Proef de saus, en werk ze af met vers gemalen peper en zout.
  5. Voeg de kipfilets en de broccoliroosjes toe aan de curry en laat ze hierin gedurende een aantal minuten zachtjes opwarmen.
  6. Dien onmiddellijk op, bijvoorbeeld met rijst.

Tip

Door meer of minder chilivlokken toe te voegen maak je de curry zo pittig als je zelf graag wil.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen