Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Bruschetta met gepofte druiven

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Bruschetta is één van de meest populaire Italiaanse hapjes. Eenvoudig en lekker, een klein gerechtje op zich dat het aperitief in een echte gebeurtenis kan veranderen. Bruschetta was oorspronkelijk een maaltijd voor mensen die het niet te breed hadden, om hun oude brood op te werken. Na verloop van tijd groeide de bruschetta uit tot een vast en gewaardeerd aperitiefritueel.

 

Deze bruschetta met geitenkaas en gepofte druiven is een originele en verrassende versie.

 

Met dank aan Libelle Lekker voor het idee.

Ingrediënten

  • 1 stokbrood
  • 75 g zachte geitenkaas
  • 75 g ricotta
  • 200 g blauwe druiven
  • 1 teentje knoflook
  • enkele takjes verse tijm
  • 1 el olijfolie
  • 1 el balsamico
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Snijd het stokbrood in niet te dunne schuine sneden. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht 160 graden).
  2. Leg de druiven op een bakplaat met bakpapier en besprenkel ze met de olijfolie en de balsamico. Leg er 3 takjes verse tijm bij en kruid ze met vers gemalen peper en zout. Schuif de bakplaat in de oven en laat de druiven garen gedurende ongeveer 20 minuten of totdat het vel van de druiven licht beginnen te barsten.
  3. Rooster vervolgens de sneetjes stokbrood 6 à 8 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn. Laat de broodjes even afkoelen en wrijf dan met het opengesneden knoflook over de broodjes.
  4. Meng de geitenkaas met de ricotta en kruid met peper en zout. Besmeer de bruschetta met dit mengsel en leg er de gepofte druiven op.
  5. Werk af met het bakvocht van de druiven en met een beetje extra verse tijm.

Tip

Je kan ook enkel zachte geitenkaas gebruiken (zonder ricotta) voor een meer uitgesproken smaak.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen