Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Bananenmuffins met chocolade

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze muffins duren niet lang om te maken, perfect voor een vers ontbijtje in het weekend. Je kan ze natuurlijk al de avond van tevoren klaarmaken ook als je dat liever doet.

 

De combinatie van geprakte banaan met de fondant chocolade is echt hemels, voor een goede start van de dag!

Met dank aan Libelle Lekker voor het recept.

Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen
  • 75 gesmolten boter
  • 250 g bloem
  • 1 kl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 125 ml melk
  • 100 g suiker
  • 2 el vanillesuiker
  • 50 g fondant chocoladepastilles
  • snuifje zout
  • snuifje kaneelpoeder

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180° C. Bekleed een bakblik voor muffins met papieren cakevormpjes, of beboter de muffinvormpjes.
  2. Smelt de boter in een pannetje en laat even afkoelen. Pel de bananen en prak ze fijn met een vork.
  3. Meng de bloem met het bakpoeder, de suiker, de vanillesuiker, een snuifje zout en wat kaneel.
  4. Roer de eieren los met de melk. Voeg de gesmolten boter toe en roer glad.
  5. Doe de geprakte bananen en het bloemmengsel bij de eimassa en meng tot een smeuïg beslag. Roer er de chocolade door en verdeel het deeg over de vormpjes. Druk in het midden van elk een walnoot. Bak de muffins ongeveer 25 minuten in de oven.

Tip

Bewaar de muffins luchtdicht afgesloten, bijvoorbeeld in een koekblik, zodat ze niet uitdrogen.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen