Deze heerlijke stoofschotel heb ik klaargemaakt met zwarte oog bonen, tomaatjes in verschillende groottes en smaakvolle Italiaanse venkelworstjes. Zwarte oog bonen (“black eyed beans”) zijn crèmekleurig met een zwart “oog” in het midden. Deze zwarte stip zit op de plek waar de boon vastzat aan de peul. Deze bonen zitten bomvol trage koolhydraten, eiwitten, vitamines en mineralen. De smaak van deze bonen is zacht en een beetje zoetig, en ze zien er ook nog eens heel leuk uit! Reden genoeg om ze eens klaar te maken.
Ik heb gewerkt met gedroogde bonen, die ik eerst 2 minuten gekookt hebt en dan een uur heb laten rusten in dat warme water. Op die manier vermijd je dat de bonen een hele nacht moet laten weken.
Het recept zelf is heel eenvoudig, wat is er simpeler dan een schotel in de oven schuiven? En dan wachten tot de verrukkelijke geur de keuken vult, want het resultaat van deze ovenschotel is echt super lekker.