Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Groentepannetje

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Dit gerechtje met erwtjes, wortelen en aardappelen, lekker op smaak gebracht met subtiele kruiding en geserveerd met een heel makkelijke en snelle dip is een echte winnaar. Je kan het zo eten als vegetarisch hoofdgerecht, of je kan er als je dat liever doet een stukje zelfgemaakt gehaktbrood bij geven.

 

Met dank aan Libelle “Koken uit één pan” voor de inspiratie.

Ingrediënten

  • 600 g vastkokende aardappelen
  • een halve bussel wortelen
  • 200 g erwten
  • enkele takjes bladpeterselie
  • sap van een halve limoen
  • 1 kl mosterdzaadjes
  • mespuntje komijnpoeder
  • klontje boter
  • peper en zout
  • 2 el zure room
  • 1 el roomkaas
  • 1 lente-ui

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Kook de aardappelen in hun geheel in de schil. Giet ze af als ze gaar zijn, spoel ze af onder koud stromend water en laat ze nog wat verder afkoelen. Verwijder de schil en snijd ze in kleine blokjes.
  2. Schil de wortelen en snijd ze in kleine blokjes (even groot als de blokjes aardappel). Snipper de peterselie fijn en kneus de mosterdzaadjes met de achterkant van een groot keukenmes.
  3. Als je diepvrieserwtjes gebruikt, laat ze dan ontdooien en uitlekken.
  4. Verhit een klontje boter in een pan en stoof de wortelen 5 tot 10 minuten onder deksel. Voeg dan de blokjes aardappel en de erwtjes toe, samen met de peterselie, de gekneusde mosterdzaadjes en het komijnpoeder. Laat alles samen nog 5 tot 10 minuten verder stoven.
  5. Breng het groentepannetje op smaak met peper en zout en het limoensap.
  6. Voor de dip: meng de zure room met de roomkaas, en snipper er een lente-uitje onder. Breng deze supermakkelijke dip op smaak met peper en zout.
  7. Serveer het groentepannetje met de dip. Smakelijk!

Tip

In plaats van komijnpoeder kan je een een koffielepel gekneusde komijnzaadjes gebruiken.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen