Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Zalm met witte en groene asperges in curry

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Een kleurrijke combinatie, deze gebakken zalmfilet met witte en groene asperges in curry. Een streepje lente op het bord!

Houd je van dit recept? In mijn boek “Komen eten!” vind je 70 makkelijke en snelle recepten. Voor meer informatie kan je hier kijken.

Ingrediënten

  • 500 g witte asperges
  • 500 g groene asperges
  • 2 kl currypoeder
  • 100 ml kippenbouillon
  • 100 ml room
  • 1 el citroensap
  • 4 zalmfilets zonder huid van elk 150 g
  • olijfolie
  • klontje boter

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwijder het houtige uiteinde van de asperges en schil de witte asperges met een dunschiller. De groene asperges hoef je niet te schillen. Snijd de asperges in 3 stukken van ongeveer 7cm. Snijd daarna elk stuk in de lengte in 4 repels, maar snijd de stukken met de kopjes maar in 2 repels.
  2. Verwarm een klontje boter samen met een scheutje olijfolie in een ruime stoofpot en voeg de gesneden asperges toe. Stoof ze ongeveer 5 minuten, en voeg dan het currypoeder toe en laat dat ongeveer 2 minuten mee stoven. Voeg dan de kippenbouillon en de room toe met een snuifje zout en peper. Laat de asperges zachtjes pruttelen gedurende enkele minuutjes totdat ze net gaar zijn.
  3. Bak ondertussen de zalmfilets. Smelt een klontje boter in een braadpan en bak de moten zalm gedurende ongeveer 3 à 4 minuten aan elke kant. Kruid de zalm met peper en zout na het bakken.
  4. Dien de curry van asperges op in een diep bord en serveer in elk bord een moot gebakken zalm.

Tip

Een fijne alternatieve manier om asperges klaar te maken!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen