Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Teriyaki zalm met udon noedels

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Zalmfilet met udon noedels, teriyakisaus en knapperige groenten… Dit heerlijke gerecht staat in een handomdraai op tafel en zit boordevol smaak. Een snel, makkelijk en voedzaam recept, precies wat je nodig hebt na een drukke dag. De zalm wordt geglazuurd met een rijke teriyakisaus, wat zorgt voor een perfecte balans van zoet en hartig. De noedels zijn voorgegaard dus dat is super handig en snel. Ze worden gecombineerd met knapperige sugarsnaps en voedzame edamame bonen. Samen vormen ze een kleurrijke en smaakvolle maaltijd die iedereen aan tafel enthousiast zal maken.

Ingrediënten

  • 4 moten zalmfilet van elk 150 g (zonder vel)
  • 80 ml teriyakisaus
  • 3 el sojasaus
  • 3 el honing
  • 3 teentjes knoflook
  • 30 g gember
  • 250 g sugarsnaps
  • 250 g edamame bonen (diepvries)
  • 400 g voorgekookte udon noedels
  • 2 kl sesamolie
  • 4 lente-uien, in reepjes
  • sesamzaad

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Maak in een diep bord een marinade met de teriyakisaus, de sojasaus, de honing, de look (geperst) en de gember (in heel fijne reepjes gesneden). Meng alles ingrediënten goed door elkaar en leg er de zalm ongeveer 15 minuten in om te laten marineren. Draai de zalm af en toe om.
  2. Kook ondertussen de sugarsnaps en de edamame bonen ongeveer 4 minuten in licht gezouten water, of totdat ze beetgaar zijn. Giet ze af en verfris ze kort onder koud stromend water.
  3. Bak de moten zalm in een anti-aanbakpan met ongeveer 1 el marinade (schraap het teveel aan marinade eraf). Bak de zalm ongeveer 4 minuten aan 1 zijde, draai hem om en bak hem nog ongeveer 1 à 2 minuten op de andere zijde. Neem de zalm uit de pan en houd hem apart.
  4. Giet de rest van de marinade in de pan van de zalm met ongeveer 75 ml water. Voeg er de voorgekookte noedels aan toe en laat ze even opwarmen. Meng dan ook de sugarsnaps en de edamame bonen eronder samen met de sesamolie en de gesneden lente-uitjes.
  5. Dien op met de zalm. Werk de borden af met wat extra lente-ui en een klein schepje sesamzaadjes.

Tip

Een heerlijke combinatie met zalm, die zeker in de smaak zal vallen.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen