Spaghetti milanese

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Van spaghetti milanese bestaan veel varianten, ik denk dat iedereen die het klaarmaakt daar zijn eigen accenten aan geeft. Mijn versie maak ik op basis van een verse tomatensaus, aangevuld met een mengsel van fijngesneden champignons en ham en een scheutje madeira. Dit geeft een heerlijk verfijnde en zachte saus.

Ingredi├źnten

  • 500 g spaghetti
  • 1 liter kippenbouillon
  • 200 g tomaten (vers of uit blik)
  • 80 g tomatenpuree
  • 50 g gezouten spek (in plakjes)
  • 1 grote ui
  • 3 grote wortelen
  • 2 teentjes look
  • kruidentuiltje (peterselie, tijm en laurier)
  • 10 zwarte peperbollen
  • 125 g champignons
  • 100 g gekookte ham
  • 5 cl madeira
  • klontje boter
  • 35 g bloem
  • eventueel een klontje suiker

Zo maak je het

  1. Snijd de wortel, de ui en het spek in grove stukken en stoof ze aan in een klontje boter zonder dat je ze laat kleuren.
  2. Voeg na enkele minuten de tomatenpuree toe, roer goed en laat enkele minuten mee stoven. Voeg dan de bloem toe, roer alles weer goed door elkaar en laat mee stoven. Let goed op dat deze basis voor de saus nu niet verbrandt.
  3. Voeg de gehele tomaten toe (vers of uit blik) en de kippenbouillon.Roer alles goed los.
  4. Bind de peterselie, de tijm en de laurier samen en leg ze in de saus. Plet de peperbollen en de gehele teentjes look en leg ze ook bij in de saus.
  5. Laat de saus nu minstens een uur, maar liever twee uur, zachtjes pruttelen.
  6. Snijd ondertussen de champignons eerst in schijfjes en snijd daarna de schijfjes in reepjes (je hebt nu de champignons in julienne gesneden). Snijd de ham in even kleine reepjes als de champignons.
  7. Bak de reepjes champignons in een klontje boter op een hoog vuur. Voeg als de champignons bijna gaar zijn de reepjes ham toe en laat ze even mee bakken. Blus de mengeling met de madeira.
  8. Als de saus lang genoeg geprutteld heeft, haal je het kruidentuiltje eruit. Mix de saus met een staafmixer en passeer ze door een puntzeef (of door een gewone ronde zeef). Druk de saus zo goed mogelijk door de zeef en gooi de droge resten die in de zeef overblijven weg.
  9. Proef je saus en kruid eventueel bij met peper, zout en een klontje suiker.
  10. Voeg de mengeling van champignons, ham en madeira toe aan de tomatensaus om je tomatensaus om te toveren tot een mooie milanese saus.
  11. Kook de spaghetti gaar in licht gezouten water en dien hem op met de milanese saus.

Tip

Deze spaghetti milanese laat zich lekker combineren met een gepaneerd varkens- of kalfslapje.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten