Zoek
Sluit dit zoekvak.

Spaghetti milanese

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Spaghetti milanese is naast de spaghetti bolognese en de spaghetti carbonara één van de bekende manieren om pasta te eten. Ik maak de spaghetti milanese op basis van een verse tomatensaus, aangevuld met een mengsel van fijngesneden champignons en ham, een scheutje madeira, en fijn gesneden verse groene kruiden. Dit geeft een heerlijk verfijnde smaak.

 

De saus mix je het makkelijkst met een blender, als je er nog een goede zoekt bekijk dan zeker deze, dat is degene die ik ook gebruik. (adv)

Ingrediënten

  • 500 g spaghetti
  • 1 liter kippenbouillon
  • 200 g tomaten (vers of uit blik)
  • 80 g tomatenpuree
  • 35 g bloem
  • 50 g gezouten spek (in plakjes)
  • 1 grote ui
  • 3 grote wortelen
  • 2 teentjes look
  • enkele takjes peterselie
  • enkele takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 10 zwarte peperbollen
  • 300 g champignons
  • 200 g gekookte ham in dikke plakjes
  • 5 cl madeira
  • enkele blaadjes basilicum
  • enkele takjes peterselie
  • klontje boter

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Snijd de wortel, de ui en het spek in grove stukken en stoof ze aan in een klontje boter zonder dat je ze laat kleuren.
  2. Voeg na enkele minuten de tomatenpuree toe, roer goed en laat enkele minuten mee stoven. Voeg dan de bloem toe, roer alles weer goed door elkaar en laat mee stoven. Let goed op dat deze basis voor de saus nu niet verbrandt.
  3. Voeg de gehele tomaten toe (vers of uit blik) en de kippenbouillon.Roer alles goed los.
  4. Bind de peterselie, de tijm en de laurier samen en leg ze in de saus. Plet de peperbollen en de gehele teentjes look en leg ze ook bij in de saus.
  5. Laat de saus nu ongeveer een uur zachtjes pruttelen.
  6. Snijd ondertussen de champignons eerst in schijfjes en snijd daarna de schijfjes in reepjes (je hebt nu de champignons in julienne gesneden). Snijd de ham in even kleine reepjes als de champignons.
  7. Bak de reepjes champignons in een klontje boter op een hoog vuur. Voeg als de champignons bijna gaar zijn de reepjes ham toe en laat ze even mee bakken. Blus de mengeling met de madeira.
  8. Kook de spaghetti intussen beetgaar in licht gezouten water, en giet hem af.
  9. Als de saus lang genoeg geprutteld heeft, haal je het kruidentuiltje eruit. Mix de saus met een staafmixer of een blender en passeer ze eventueel door een zeef voor een fijnere saus.
  10. Proef je saus en kruid naar smaak bij met vers gemalen peper en zout.
  11. Voeg de mengeling van champignons, ham en madeira toe aan de tomatensaus om je tomatensaus om te toveren tot een mooie milanese saus.
  12. Meng de saus met de spaghetti, dien op in diepe borden en werk elk bord af met fijn gesnipperde basilicum en peterselie.

Tip

Lekker met nog wat parmezaanse kaas erover.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen