Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Romige rigatoni uit de herfst

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Met deze romige rigatoni met champignons en witloof verwelkomen we op een fijne manier de herfst! Probeer deze smaakvolle herfsttopper zonder vlees zeker eens uit!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Koken met DeMorgen, het is er vandaag het recept van de dag!

Ingrediënten

  • 250 g kastanjechampignons
  • 150 g shiitakes
  • 150 g beukenzwam
  • 4 stronkjes witloof
  • 400 g rigatoni
  • 4 teentjes knoflook
  • 150 ml room
  • 2 el kruidenkaas
  • peterselie
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Maak de champignons schoon en snijd ze eventueel wat kleiner. Snijd de stronkjes witloof in fijne reepjes.
  2. Kook de rigatoni 1 minuut minder dan aangegeven op de verpakking in licht gezouten water. Giet ze af en vang een deel van het kookvocht op.
  3. Verwarm een scheutje olijfolie in een voldoende ruime pan, en bak de champignons op hoog vuur met een klein snuifje zout. Pers er de teentjes knoflook bij als de champignons bijna klaar zijn en bak het knoflook nog een minuutje mee. Haal de champignons uit de pan en houd ze even apart.
  4. Draai het vuur iets lager en giet indien nodig nog een klein scheutje olijfolie in de pan. Voeg ¾ van het het witloof toe (houd de rest apart voor de afwerking straks). Bak het witloof enkele minuten totdat het zacht wordt. Meng er de champignons terug onder.
  5. Giet de room in de pan en schep er de kruidenkaas bij. Roer alles even los en meng er dan de pasta door. Breng het geheel nog even zachtjes aan de kook en voeg indien nodig een schep kookvocht van de pasta toe. Werk de pasta af met het apart gehouden witloof en wat gesnipperde peterselie.

Tip

Je kan ook een andere mengeling van champignons gebruiken, kies gewoon jouw favoriete soorten!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen