Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rigatoni carbonara met pancetta en erwtjes

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Een lekker en snel pastagerecht, een klassieker met een kleine twist.

Ingrediënten

  • 500 g rigatoni
  • 200 g pancetta
  • 150 g erwtjes (diepvries)
  • 3 teentjes look
  • 5 eieren
  • 100 g parmezaanse kaas (blok)
  • enkele blaadjes basilicum
  • scheutje olijfolie
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Laat de erwtjes ontdooien, je hoeft ze niet te koken vooraleer je ze gaat gebruiken.
  2. Snijd de pancetta in niet te kleine reepjes. Snijd de blaadjes basilicum fijn.
  3. Rasp de parmezaanse kaas, kluts de eieren in een kom en meng er de geraspte kaas onder. Kruid het mengsel van eieren en geraspte kaas met peper en eventueel een klein beetje zout.
  4. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Verwarm ondertussen de olijfolie in een ruime koekenpan en bak er de pancetta krokant in. Pers er de teentjes look bij en voeg de erwtjes toe. Bak alles samen nog even verder totdat de erwtjes net gaar zijn.
  6. Giet de pasta af, doe hem terug in de pot en voeg de gebakken pancetta met de erwtjes toe. Roer even door elkaar en voeg dan onmiddellijk het mengsel van eieren en kaas toe. Roer heel goed door elkaar en lang genoeg totdat de saus indikt doordat de eieren beginnen stollen. Blijf wel goed roeren, anders krijg je geen gladde saus maar heb je brokjes ei tussen de pasta zitten.
  7. Werk de pasta af met de gesnipperde basilicum en wat extra geraspte parmezaanse kaas.

Tip

Gebruik niet te veel extra zout, de pancetta en de parmezaanse kaas zijn op zich al wat zout.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen