Rigatoni carbonara met pancetta en erwtjes

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Een lekker en snel pastagerecht, een klassieker met een kleine twist.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 500 g rigatoni
  • 200 g pancetta
  • 150 g erwtjes (diepvries)
  • 3 teentjes look
  • 5 eieren
  • 100 g parmezaanse kaas (blok)
  • enkele blaadjes basilicum
  • scheutje olijfolie
  • vers gemalen peper
  • zout

Zo maak je het

  1. Laat de erwtjes ontdooien, je hoeft ze niet te koken vooraleer je ze gaat gebruiken.
  2. Snijd de pancetta in niet te kleine reepjes. Snijd de blaadjes basilicum fijn.
  3. Rasp de parmezaanse kaas, kluts de eieren in een kom en meng er de geraspte kaas onder. Kruid het mengsel van eieren en geraspte kaas met peper en eventueel een klein beetje zout.
  4. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Verwarm ondertussen de olijfolie in een ruime koekenpan en bak er de pancetta krokant in. Pers er de teentjes look bij en voeg de erwtjes toe. Bak alles samen nog even verder totdat de erwtjes net gaar zijn.
  6. Giet de pasta af, doe hem terug in de pot en voeg de gebakken pancetta met de erwtjes toe. Roer even door elkaar en voeg dan onmiddellijk het mengsel van eieren en kaas toe. Roer heel goed door elkaar en lang genoeg totdat de saus indikt doordat de eieren beginnen stollen. Blijf wel goed roeren, anders krijg je geen gladde saus maar heb je brokjes ei tussen de pasta zitten.
  7. Werk de pasta af met de gesnipperde basilicum en wat extra geraspte parmezaanse kaas.

Tip

Gebruik niet te veel extra zout, de pancetta en de parmezaanse kaas zijn op zich al wat zout.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik ben mama van 3 toffe jongens, vrouw van een lieve man en bezeten door lekker koken. Ik deel mijn recepten die je makkelijk kan klaarmaken en waarmee je zeker zal scoren. 

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten