Een lekker, makkelijk en gezond gerecht, deze kipfilet met orzo en gekonfijte kerstomaatjes.
Kipfilet met orzo en gekonfijte tomaatjes
Beoordeling door het gezin
★★★★★
Ingrediënten
- 4 kipfilets met vel
- 300 g orzo
- 600 kerstomaatjes in trossen
- 1,3 l kippenbouillon
- 3 teentjes look
- enkele takjes verse tijm
- klontje boter
- olijfolie
- balsamico azijn
- 2 kl gerookt paprikapoeder
- 2 kl paprikapoeder (mild)
- vers gemalen zwarte peper
- zout
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 140 graden.
- Leg de trostomaatjes op een bakplaat, en besprenkel ze met wat olijfolie en een beetje balsamico azijn. Kruid ze met vers gemalen peper en zout en schuif ze in de voorverwarmde oven. Laat ze in ongeveer 25 minuten roosteren totdat ze net beginnen openknappen en de sappen er uitkomen.
- Verwarm de olijfolie en het klontje boter in een ruime braadpan. Kruid de kipfilets met de beide paprikapoeders, vers gemalen peper en zout en bak ze aan beide kanten goudbruin. Neem ze uit de pan, leg ze in een ovenvaste schaal en zet ze bij in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 15 minuten of totdat ze door en door gaar zijn maar nog wel sappig.
- Voeg in dezelfde ruime braadpan waar je de kip in hebt aangebakken de orzo toe, en roer even goed door zodat de orzo bedekt wordt met een dun laagje bakvet van de kip. Pers er de teentjes look bij uit en laat nog een minuutje of twee verder bakken. Voeg nu de bouillon toe aan de pan samen met de verse takjes tijm, en laat de orzo in ongeveer 10 minuten onder gesloten deksel gaar koken. Roer af en toe en zorg ervoor dat de orzo niet aan de bodem gaat plakken. Voeg indien nodig nog wat extra bouillon toe. Proef de orzo als hij gaar is en kruid naar smaak bij met vers gemalen peper en zout.
- Snijd de kipfilet in schijfjes en voeg ze toe aan de pan.
- Leg de kerstomaatjes op de orzo en giet de sappen van de tomaatjes er overheen.
- Dien op in diepe borden en werk af met een extra draai vers gemalen peper.
Tip
Gebruik kippenbouillon die niet te zout is, je kan achteraf nog wat zout toevoegen naar smaak.
Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen