Kipfilet met orzo en gekonfijte tomaatjes

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Een lekker, makkelijk en gezond gerecht, deze kipfilet met orzo en gekonfijte kerstomaatjes.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 4 kipfilets met vel
  • 300 g orzo
  • 600 kerstomaatjes in trossen
  • 1,3 l kippenbouillon
  • 3 teentjes look
  • enkele takjes verse tijm
  • klontje boter
  • olijfolie
  • balsamico azijn
  • 2 kl gerookt paprikapoeder
  • 2 kl paprikapoeder (mild)
  • vers gemalen zwarte peper
  • zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden.
  2. Leg de trostomaatjes op een bakplaat, en besprenkel ze met wat olijfolie en een beetje balsamico azijn. Kruid ze met vers gemalen peper en zout en schuif ze in de voorverwarmde oven. Laat ze in ongeveer 25 minuten roosteren totdat ze net beginnen openknappen en de sappen er uitkomen.
  3. Verwarm de olijfolie en het klontje boter in een ruime braadpan. Kruid de kipfilets met de beide paprikapoeders, vers gemalen peper en zout en bak ze aan beide kanten goudbruin. Neem ze uit de pan, leg ze in een ovenvaste schaal en zet ze bij in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 15 minuten of totdat ze door en door gaar zijn maar nog wel sappig.
  4. Voeg in dezelfde ruime braadpan waar je de kip in hebt aangebakken de orzo toe, en roer even goed door zodat de orzo bedekt wordt met een dun laagje bakvet van de kip. Pers er de teentjes look bij uit en laat nog een minuutje of twee verder bakken. Voeg nu de bouillon toe aan de pan samen met de verse takjes tijm, en laat de orzo in ongeveer 10 minuten onder gesloten deksel gaar koken. Roer af en toe en zorg ervoor dat de orzo niet aan de bodem gaat plakken. Voeg indien nodig nog wat extra bouillon toe. Proef de orzo als hij gaar is en kruid naar smaak bij met vers gemalen peper en zout.
  5. Snijd de kipfilet in schijfjes en voeg ze toe aan de pan.
  6. Leg de kerstomaatjes op de orzo en giet de sappen van de tomaatjes er overheen.
  7. Dien op in diepe borden en werk af met een extra draai vers gemalen peper.

Tip

Gebruik kippenbouillon die niet te zout is, je kan achteraf nog wat zout toevoegen naar smaak.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik ben mama van 3 toffe jongens, vrouw van een lieve man en bezeten door lekker koken. Ik deel mijn recepten die je makkelijk kan klaarmaken en waarmee je zeker zal scoren. 

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten