Search
Close this search box.

Perfect gegrilde ribeye

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Als mijn man zijn grillkunsten op onze barbecue laat zien, zeggen de kinderen unaniem dat het bij ons thuis lekkerder biefstuk eten is dan op restaurant. Van een mooi compliment gesproken!

 

Wij hebben een ei-vormige barbecue die je kan sluiten tijdens het gebruik (een prachtige Big Green Egg). Je kan uiteraard ook een perfect stukje vlees grillen op een ander type barbecue!

 

 

 

Ingrediënten

 • een mooi stuk gerijpte ribeye (entrecote) van 800 g
 • een klein beetje olijfolie
 • vers gemalen peper
 • fleur de sel of vers gemalen zeezout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

 1. Alles begint eigenlijk bij de keuze van het vlees. Als je iets bijzonders wil klaarmaken, kies dan bijvoorbeeld voor een mooi stuk gerijpt rundsvlees. Wij kiezen graag voor een mooie gerijpte ribeye van ongeveer 3 cm dikte.
 2. Leg het vlees voordat je het gaat grillen uit de koelkast, zodat het rustig de tijd heeft om op kamertemperatuur te komen. Dit kan 1 tot 2 uur duren. Het vlees zal dan niet zo “schrikken” als het op de hete grill terechtkomt en veel sappiger blijven. Let op, leg het vlees niet buiten of in de zon, maar op een beschut plekje binnen.
 3. Kruid de ribeye (ondertussen op kamertemperatuur) met vers gemalen peper en zout en smeer hem heel lichtjes in met een beetje olijfolie.
 4. Grill dan het vlees langs beide kanten, bij voorkeur op een gietijzeren rooster. Als je het vlees mooi rood wil houden aan de binnenkant, en dus houdt van een bleu chaud bakwijze (ook rare genoemd) grill je het totdat het binnenin een temperatuur heeft van 50 à 52 graden. Dat is van iedereen de favoriete bakwijze hier thuis!
 5. Onze ervaring is dat je voor een stuk ribeye van 800 gram en met een dikte van ongeveer 3 cm de perfecte bleu chaud bakwijze bereikt als je elke zijde 2 minuten grilt op een gietijzeren rooster en dan nog elke zijde ongeveer een halve minuut, een kwartslag gedraaid zodat je een mooi ruitenpatroon krijgt in de grillstrepen.
 6. Heb je het vlees liever iets meer doorbakken, ga dan voor een kerntemperatuur van 60 graden voor een medium bakwijze en houd 70 graden aan voor well done. Let dan wel op met het zout en de peper. Zout kan het vlees uitdrogen en peper verbrandt snel, dus als je het vlees langer wil grillen om het meer doorbakken te krijgen, zou ik het pas achteraf kruiden.
 7. Laat het vlees na het grillen even rusten in een stukje aluminiumfolie. Aangezien het vlees al mooi ontspannen was doordat je het op kamertemperatuur hebt laten komen voor het grillen, moet het nu niet zo lang rusten, 1 à 2 minuten is genoeg. Snijd het vlees in plakjes en kruid nog een beetje bij met vers gemalen zwarte peper en zout.

Tip

Enjoy big time!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen