Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Pasta alla Norma

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Pasta alla Norma… de naam van deze geweldige en bekende pasta zou afgeleid zijn van de opera “Norma” van Bellini uit de 19de eeuw. Toen die opera in Sicilië werd opgevoerd, aten de zangers in een restaurant in de buurt een fantastisch pastagerecht met tomatensaus en aubergine. De eigenaar van het restaurant zou daarop dit gerecht naar de opera vernoemd hebben. Probeer hem ook eens, hij is zo lekker dat je misschien begint te zingen van geluk!

 

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Koken met DeMorgen, het is er vandaag het recept van de dag!

 

Als je trouwens wil bekijken hoe ik de pasta klaarmaak, bekijk dan hier de reel op Instagram, waar ik het jou toon!

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 kl chilivlokken
  • 400 g penne
  • 2 teentjes knoflook
  • 600 g tomatenpulp
  • 20 g verse basilicum
  • 75 g parmezaan, geraspt
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Snijd de aubergines in halve maantjes van een goede halve centimeter dik. Bestrooi ze met zout en leg ze ongeveer 20 minuten in een vergiet totdat de aubergine zijn vocht loslaat. Spoel de stukjes aubergine grondig onder koud stromend water en dep ze droog.
  2. Kook ondertussen de penne 1 minuut minder dan beetgaar in licht gezouten water. Giet ze af en vang een deel van het kookvocht op.
  3. Meng de stukken aubergine in een kom met de gedroogde oregano, de chilivlokken en een snuifje zout en peper.
  4. Verwarm een scheutje olijfolie in een voldoende ruime pan, en bak de stukken aubergine in een enkele laag aan beide kanten goudbruin. Bak ze eventueel in 2 porties.
  5. Snijd de teentjes knoflook in dunne plakjes, voeg ze toe aan de pan en laat ze een minuutje mee bakken.
  6. Giet de tomatenpulp bij in de pan en breng zachtjes aan de kook. Snipper de steeltjes van de basilicum fijn en voeg ze toe aan de pan, samen met het grootste deel van de basilicum blaadjes.
  7. Meng de penne onder de saus samen met een kleine soeplepel van het kookvocht en laat alles samen nog een minuut of 2 verwarmen. Roer de geraspte parmezaan erdoor, en breng het geheel op smaak met wat extra peper en zout.
  8. Dien op in diepe borden, en werk elk bord af met wat extra geraspte parmezaan en enkele blaadjes basilicum.

Tip

Een zalige zomerse veggie pasta!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen