Pappardelle met erwtjes en burrata

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Echt de lente op het bord, deze snelle en eenvoudige pasta! Zalig om te maken als in het voorjaar de verse erwtjes verkocht worden. Voor de saus gebruik ik wel diepvrieserwtjes, dat is net iets budgetvriendelijker. Voor de erwtjes bij de afwerking van de borden gebruik ik dan wel graag vers gedopte.

Ingrediënten

  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 350 ml groentebouillon
  • 500 g erwten (diepvries)
  • 350 g pappardelle
  • 100 g doperwten (vers, gedopt gewicht)
  • 1 bol burrata
  • handvol blaadjes basilicum
  • boter
  • olijfolie
  • versgemalen peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm voor de doperwtensaus de olijfolie en een klontje boter in een ruime pot op een middelhoog vuur. Fruit de ui ongeveer 5 minuten, tot hij glazig is. Pers er de teentjes knoflook bij, zet het vuur lager en fruit nog ongeveer 5 minuten verder. Voeg de bouillon toe, samen met de diepvriesdoperwten. Breng aan de kook en laat enkele minuten zachtjes koken zonder deksel of met het deksel schuin op de pot.
  2. Giet het mengsel volledig in een blender, samen met de blaadjes basilicum, wat zout en voldoende versgemalen peper. Mix alles tot een gladde saus.
  3. Kook ondertussen de pappardelle beetgaar in licht gezouten water en giet af.
  4. Kook ook de verse erwten in licht gezouten water gedurende 2 à 3 minuten. Giet ze af en verfris ze even onder koud stromend water.
  5. Meng de pappardelle met de doperwtensaus, schep ze in voorverwarmde borden en werk de borden verder af met de verse erwtjes en de burrata die je in stukjes trekt. Geef elk bord als final touch een draai van de pepermolen, blaadjes basilicum en een scheutje goede olijfolie.

Tip

Als je geen verse doperwten vindt, gebruik dan iets meer diepvrieserwten in de plaats en gebruik die ook om de borden mee af te werken.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen