Ontbijtmuffins met ei

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze lekkere ontbijtmuffins met ei en groentjes heb je snel klaar. Je kan naar keuze groentjes toevoegen die je verkiest. Ik heb vandaag spinazie, rucola en tomaat gebruikt. De muffins zijn lekker bij het ontbijt, maar ook als tussendoortje of met de lunch. En je kan ze zowel lauwwarm als koud eten.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • een handvol blaadjes spinazie
  • een handvol blaadjes rucola
  • 1 tomaat
  • een scheutje melk
  • 1 kl bakpoeder
  • 2 kl maïzena
  • beetje olie of boter
  • peper en zout
  • muffinbakblik

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet de muffinvorm in met een beetje olie of boter.
  3. Hak de spinazie en de rucola fijn. Pel en ontpit de tomaat en snijd ze in kleine blokjes. Verdeel de spinazie, de rucola en de blokjes tomaat over de muffinvormpjes.
  4. Klop de eieren los met een scheutje melk, het bakpoeder en de maïzena. Kruid het eimengsel met peper en zout.
  5. Verdeel het geklopte ei over de muffinvormpjes tot ongeveer 3/4.
  6. Bak de muffins 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Tip

Je kan eventueel spekjes of een beetje geraspte kaas toevoegen aan het eimengsel.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik ben mama van 3 toffe jongens, vrouw van een lieve man en bezeten door lekker koken. Ik deel mijn recepten die je makkelijk kan klaarmaken en waarmee je zeker zal scoren. 

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten