Mosselen natuur met verse mosselsaus

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Zou er een meer typisch Belgisch gerecht bestaan dan dit? Het is momenteel het goede seizoen om lekkere grote mosselen te eten, dus dan doen wij thuis wel eens graag. We kiezen dan voor de Goudmerk mosselen en we maken ze eigenlijk heel puur klaar. Natuurlijk met een zelfgemaakt sausje erbij, dat spreekt vanzelf!

Ingrediënten

  • 1 kg mosselen
  • 1 ui
  • 1 stengel selder
  • een half glaasje witte wijn
  • een klontje boter
  • peper en zout
  • 2 el mayonaise
  • 1 el yoghurt
  • 1 kl sterke mosterd
  • 2 kl witte wijnazijn

Zo maak je het

  1. Spoel de mosselen enkele keren in koud water,  en maak ze indien nodig schoon.
  2. Snijd de ui in ringen en de selder in blokjes.
  3. Smelt een klontje boter in een grote kookpot of in een mosselpot en stoof daarin de groenten aan. Voeg de mosselen bij in de pot samen met een half glaasje witte wijn. Kruid met peper en zout.
  4. Laat de mosselen op hoog vuur garen onder deksel en schud ze na enkele minuten op. De mosselen zijn gaar als ze zich mooi openen.
  5. Maak de mosselsaus door de mayonaise te mengen met de yoghurt, de mosterd, de wijnazijn en kruid met peper en zout.

Tip

Lekker met frietjes maar even lekker met een krokant stukje stokbrood.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten