Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mix en match mini pizza’s

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Wedden dat de kinderen dol zijn op deze mix en match mini pizza’s? En jij ook, want ze zijn super makkelijk en lekker.

 

Zet een aantal verschillende toppings klaar en laat de kinderen zelf hun mini pizza beleggen. Wat een feest als ze zelf aan de slag kunnen gaan! Als je nog een idee zocht voor een gezellige avond met de familie, bijvoorbeeld op kerstavond, zoek dan niet verder. Kindvriendelijk, makkelijk, lekker, kleurrijk, vriendelijk voor het budget en hé… deze versie is ook nog eens zonder vlees. Reken per volwassene 3 mini pizza’s en per kindje 1 of 2.

 

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Infino. Dacht je dat je uitbetaler van het Groeipakket, Infino, er alleen maar is voor de stipte centjes? Nee, hoor. Ze willen gezinnen inspireren met duurzame tips en gezellige tafelmomentjes.

Ingrediënten

  • vierkante plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 500 ml tomatenpassata
  • kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 rode ui, in fijne ringen
  • 200 g champignons, in schijfjes
  • 150 g bolletjes mozzarella
  • 100 g geraspte mozzarella
  • handvol blaadjes basilicum
  • 1 ei, geklutst
  • vers gemalen peper
  • zout
  • olijfolie

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200° (hetelucht 180°).
  2. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg.
  3. Breng de tomatenpassata op smaak met wat zout en peper.
  4. Bestrijk de mini pizza’s met tomatenpassata, maar houd rondom rond een rand van ongeveer 1 cm vrij.
  5. Beleg de mini pizza’s verder naar eigen keuze met de kerstomaatjes, de ringen rode ui, de schijfjes champignon, de bolletjes mozzarella en bestrooi ze met geraspte mozzarella.
  6. Vouw de randen van de mini pizza’s een beetje om en bestrijk de randen met ei. Bak de mini pizza’s ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven, totdat de randen mooi goudbruin zijn.
  7. Haal de mini pizza’s uit de oven, besprenkel ze met een beetje olijfolie en bestrooi ze met de gesnipperde blaadjes verse basilicum.

Tip

Je kan ook nog andere toppings gebruiken: reepjes rode paprika, olijfjes, schijfjes courgette, stukjes ananas, enzovoort. Gebruik wat je in huis hebt en wat de kinderen lekker vinden.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen