De marinade voor deze kippenboutjes maak je eenvoudig en snel klaar zonder ingewikkelde ingrediënten maar met veel smaak. Door het marineren blijven de kippenboutjes bovendien heerlijk sappig als je ze bakt.
Gemarineerde kippenboutjes (drumsticks)
Beoordeling door het gezin
★★★★★
Ingrediënten
- 8 kippenbouten (drumsticks)
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel graanmosterd
- Sap van een halve limoen
- Zout en peper
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Meng alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar
- Neem een schaal waar de kippenboutjes naast elkaar in passen (ik heb een rechthoekige ovenschotel gebruikt) en schik de boutjes erin
- Lepel de marinade over de kippenboutjes en wrijf ze er goed in aan alle kanten
- Laat de marinade minstens een uur intrekken (zet de kippenboutjes in de schaal weg in de koelkast)
- Verwarm de oven voor op 200°
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de kippenboutjes. De marinade die eventueel nog overblijft in de schaal kan je nog extra over de kip scheppen
- Bak de kippenboutjes 40 minuten op 200°
Tip
Voor het beste resultaat draai je best de kippenboutjes na 20 minuten in de oven eens om.
Kathleen Brenders, aangenaam!
Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen