Gemarineerde kippenboutjes (drumsticks)

Beoordeling door het gezin

★★★★★

De marinade voor deze kippenboutjes maak je eenvoudig en snel klaar zonder ingewikkelde ingrediënten maar met veel smaak. Door het marineren blijven de kippenboutjes bovendien heerlijk sappig als je ze bakt.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 8 kippenbouten (drumsticks)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel graanmosterd
  • Sap van een halve limoen
  • Zout en peper

Zo maak je het

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar
  2. Neem een schaal waar de kippenboutjes naast elkaar in passen (ik heb een rechthoekige ovenschotel gebruikt) en schik de boutjes erin
  3. Lepel de marinade over de kippenboutjes en wrijf ze er goed in aan alle kanten
  4. Laat de marinade minstens een uur intrekken (zet de kippenboutjes in de schaal weg in de koelkast)
  5. Verwarm de oven voor op 200°
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de kippenboutjes. De marinade die eventueel nog overblijft in de schaal kan je nog extra over de kip scheppen
  7. Bak de kippenboutjes 40 minuten op 200°

Tip

Voor het beste resultaat draai je best de kippenboutjes na 20 minuten in de oven eens om.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten