Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Eenvoudige spaghetti meatballs met pit

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze spaghetti met Italiaanse gehaktballetjes in een pittige saus zit boordevol smaak en is heel snel klaar, ideaal voor op een doordeweekse avond. Ik gebruikte in dit recept de pastasaus Arrabbiata van Filippo Berio, voor een ultrasnel en lekker pittig resultaat. Ik gebruikte ook twee verschillende soorten olijfolie: de Filippo Berio Classico om de balletjes rondomrond aan te bakken, en de Filippo Berio Extra Virgin, die een uitgesproken rijke smaak heeft en die dus perfect is om de borden spaghetti mee af te werken als ze op tafel komen.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Filippo Berio  (advertentie).

Ingrediënten

  • 500 g spaghetti
  • 340 g Filippo Berio pastasaus Arrabbiata
  • 300 g tomatenpassata
  • 600 g gemengd gehakt
  • 50 g parmezaanse kaas
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 4 blaadjes verse salie
  • enkele takjes peterselie
  • enkele takjes verse tijm
  • enkele blaadjes basilicum
  • olijfolie Filippo Berio Classico
  • olijfolie Filippo Berio Extra Virgin
  • peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Maak eerst de balletjes. Doe het gehakt in een grote kom, rasp de parmezaanse kaas en voeg die toe aan het gehakt. Snipper de rozemarijn, de salie, de tijm en de peterselie fijn en voeg die ook toe aan het gehakt. Kruid voldoende met vers gemalen peper en zout en meng alles goed door elkaar. Rol ongeveer 25 balletjes van het gehakt.
  2. Verhit in een ruime pan de Filippo Berio olijfolie Classico en bak er de balletjes rondomrond goudbruin in (ze hoeven nog niet door en door gaar te zijn).
  3. Draai het vuur iets lager, en voeg de pastasaus Arrabbiata en de tomatenpassata toe aan de pan met de balletjes. Breng zachtjes aan de kook en laat rustig pruttelen totdat de balletjes door en door gaar zijn.
  4. Kook intussen de spaghetti in licht gezouten water beetgaar. Giet af en doe de spaghetti terug in de pot. Meng ongeveer de helft van de tomatensaus door de spaghetti. Verdeel de spaghetti over 4 diepe borden en verdeel er de rest van de saus en de balletjes over.
  5. Werk elk bord af met een goede scheut Filippo Berio olijfolie Extra Virgin, een draai van de pepermolen, enkele blaadje basilicum en nog wat geraspte parmezaan.

Tip

De gele flessen olijfolie van Filippo Berio zijn geschikt voor warme bereidingen door het hoger kookpunt, en de groene flessen olijfolie zijn perfect voor de afwerking van gerechten, omdat deze Extra Virgin olijfolie een meer uitgesproken smaak heeft en een hogere kwaliteit.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen