Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Zalmfilet met gebakken gnocchi en rucolapesto

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Met een stukje zalm kan je heel veel kanten uit! Vandaag combineer ik gebakken zalmfilet met gnocchi, erwtjes en een zalige rucolapesto. Een verrassend lekkere combinatie levert dat op, ga jij het ook eens op tafel zetten?

Omdat ik graag zalm combineer op originele manieren, staan er in mijn boek “Komen eten” ook een aantal leuke recepten met gebakken zalm. Je vindt alle info om mijn boek te bestellen hier.

Ingrediënten

  • 4 moten zalmfilet (elk 150 g)
  • 600 g erwtjes (diepvries)
  • 600 g gnocchi om te bakken
  • 1 teentje look, gepeld
  • 70 g rucola
  • 20 g basilicum
  • 70 g cashewnoten
  • 70 g parmezaan (blok)
  • 150 ml olijfolie
  • beetje citroensap
  • klontje boter
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Maak de pesto. Doe eerst het teentje look in de blender en mix het al even in stukjes. Voeg de rucola, de pijnboompitten en de olijfolie toe en mix alles glad. Snijd de parmezaanse kaas in stukjes, mix ze goed door (voeg eventueel nog wat meer olijfolie toe). Voeg nu de basilicum toe en mix nog even kort alles goed door elkaar. Mix niet meer te lang, dan houdt de pesto beter zijn mooie groene kleur. Breng op smaak met een beetje citroensap en kruid met vers gemalen peper en zout.
  2. Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime pan en bak er de gnocchi rondomrond goudbruin in op middelhoog vuur.
  3. Kook ondertussen de erwtjes enkele minuten in licht gezouten water, en giet ze af.
  4. Smelt een klontje boter in een braadpan en bak de moten zalm gedurende ongeveer 3 à 4 minuten aan elke kant op middelhoog vuur. Kruid de zalm met peper en zout na het bakken.
  5. Meng de gebakken gnocchi met een paar scheppen van de pesto en met de erwtjes.
  6. Dien de gnocchi op in diepe borden en leg op elk bord een moot mooi gebakken zalmfilet. Werk af met wat extra olijfolie en eventueel een blaadje basilicum.

Tip

Ik gebruikte voor de pesto cashewnoten in de plaats van pijnboompitten. Dat is een veel budgetvriendelijker alternatief.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen