Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Mac ‘n’ cheese met pompoen en worst

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Ik heb vandaag voor jullie een lekkere, geurige en kleurrijke schotel mac ‘n’ cheese waarvan de saus boordevol pompoen zit. Deze mac ‘n’ cheese heeft een prachtige kleur en is ook nog eens super smaakvol! Deze mac ‘n’ cheese variatie moet je zeker eens proberen, je zal er gegarandeerd mee scoren!

Ingrediënten

  • 400 g korte pasta (bvb rigatoni)
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • 400 g blokjes butternut
  • 4 takjes tijm (de blaadjes)
  • 200 ml room
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • 200 ml water
  • 400 g varkensworst
  • 150 g oude kaas, geraspt
  • enkele blaadjes salie
  • scheutje olijfolie
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Kook de pasta in licht gezouten water 2 minuten minder dan aangegeven op de verpakking, giet hem af maar vang een kopje van het kookwater op en houd dit apart.
  2.  Fruit de ui aan in een scheutje olijfolie, gedurende enkele minuten. Voeg de knoflook toe samen met het gerookt paprikapoeder en laat dit een minuutje mee fruiten. Voeg de blokjes butternut toe samen met de blaadjes tijm en fruit ze enkele minuten mee. Blus met de room en het water en verkruimel er het halve bouillonblokje bij. Breng alles zachtjes aan de kook en laat ongeveer 10 minuten pruttelen, of totdat de butternut gaar en zacht is.
  3. Snijd ondertussen de velletjes van de worst, verdeel de worst in stukjes van zo’n 2 cm en bak ze gaar en goudbruin in een pan met een scheutje olie.
  4. Mix het mengsel met de pompoen fijn met een staafmixer en voeg indien nodig een scheutje van het kookwater van de pasta toe. Haal de saus van het vuur en roer er 100 g geraspte oude kaas onder, en meng goed zodat de kaas smelt. Kruid de saus met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
  6. Meng de pasta en de gebakken worst onder de saus en vul er een ovenschaal mee. Bestrooi met nog 50 g geraspte oude kaas en zet de schaal in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20 à 30 minuten.
  7. Leg er voor de afwerking enkele blaadjes salie bovenop en serveer meteen.

Tip

Verrassend toch hoe veelzijdig pompoen is!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen