Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ravioli in een romig sausje

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze ravioli in een romig sausje maak je heel eenvoudig klaar met maar een handvol ingrediënten. Ik gebruikte enkele tomaten, verse erwtjes (je kan ook diepvries erwtjes gebruiken), stukjes braadkip die ik nog over had en koelverse ravioli. Dank zij de room van Campina die ik gebruikte in de saus kwamen alle smaken mooi samen en had ik op minder dan 30 minuten deze lekkere zomerse ravioli op tafel!

 

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina (advertentie).

 

Ingrediënten

  • 8 plakjes spek
  • 200 ml volle room (Campina)
  • 250 ml kippenbouillon
  • 4 tomaten, ontveld en ontpit, in kleine blokjes
  • 400 g erwtjes (vers of diepvries)
  • 1/2 gebraden kip, in stukjes
  • 500 g koelverse ravioli met kaasvulling
  • 75 g parmezaan, geraspt
  • enkele blaadjes basilicum
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Bak de plakjes spek krokant in een ruime pan. Haal ze uit de pan en houd ze apart.
  2. Giet de room en de kippenbouillon in dezelfde pan, en voeg de tomatenblokjes en de erwtjes toe. Breng zachtjes aan de kook en laat enkele minuten pruttelen, totdat de erwtjes bijna gaar zijn.
  3. Voeg dan de stukjes kip toe en laat ze goed mee opwarmen.
  4. Kook ondertussen de ravioli beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in licht gezouten water. Giet de ravioli af en voeg ze toe aan de pan.
  5. Voeg ook de plakjes gebakken spek terug toe aan de pan. Meng de parmezaanse kaas onder de romige pasta, proef het geheel en kruid naar smaak bij met wat peper en zout.
  6. Werk de borden af met een blaadje basilicum.

Tip

Een zonnige, zomerse ravioli

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen