Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Alles-in-één-pan kip stroganoff

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Een lekker en snel gerecht waarbij je alles in één pan klaarmaakt! Ideaal om de week af te sluiten! Alle smaken vermengen zich mooi omdat je alles bereidt in dezelfde pan, wedden dat jong en oud hiervan gaan smullen?

 

Ben je nog op zoek naar een pan die jarenlang meegaat en die perfect is om éénpansgerechten in te bereiden? Bekijk deze dan zeker eens!

Ingrediënten

  • 500 g kippenboutfilet
  • 600 g kastanjechampignons
  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • 400 g koelverse tagliatelle
  • 400 ml kippenbouillon
  • 1 el graanmosterd
  • 100 ml room
  • 75 g zure room
  • enkele takjes peterselie
  • klontje boter
  • peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Snijd de kippenboutfilet in stukjes van ongeveer 3 cm en bak ze in een ruime pan met een klontje boter rondomrond goudbruin. Haal ze uit de pan.
  2. Snijd de kastanjechampignons in de helft of in kwarten (afhankelijk van hoe groot ze zijn) en bak ze in dezelfde pan op hoog vuur. Kruid ze met het gerookt paprikapoeder en met wat peper en zout. Haal ze uit de pan.
  3. Voeg de kippenbouillon toe aan de pan, samen met de room en de mosterd en leg de stukjes kip er terug in. Laat alles ongeveer 10 minuten pruttelen.
  4. Roer de tagliatelle door de saus met de kip en laat ze in de pan garen. Voeg indien nodig een beetje extra kippenbouillon toe.
  5. Voeg de champignons terug toe aan de pan en laat ze enkele minuten terug opwarmen. Meng de zure room door de saus, proef en breng op smaak met peper en zout.
  6. Werk de schotel af met wat extra zure room en de peterselie.

Tip

Lekker en alles in één pan, dus weinig afwas achteraf!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen