Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Alles-in-één-pan noedels met kipfilet en wokgroenten

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Hebben jullie de vorige weken de eenpansgerechten geprobeerd met de wokgroenten (de versie met de gebraden kip of de scampi)? Ik heb er in ieder geval heel wat enthousiaste reacties over gekregen! Goed nieuws, ik heb er nog een simpele variatie op bedacht, zodat ook deze maandag weer een echt Makkelijke Maandag wordt! Vandaag dus opnieuw een eenpansgerecht, met wokgroenten die voorgesneden zijn en waar je dus veel tijd mee bespaart! Ik voeg gebakken kipfilet toe en een currysausje dat je weer zo pittig kan maken als je zelf graag hebt.

Ingrediënten

  • 800 g wokgroenten (voorgesneden)
  • 4 enkele kipfilets (met huid)
  • 150 g (volkoren) woknoedels
  • 2 el currypoeder
  • 1 el kurkuma
  • 1 kl chilivlokken naar smaak
  • 300 ml kippenbouillon
  • 200 ml room
  • olijfolie of arachideolie
  • vers gemalen zwarte peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Kruid de kipfilets met vers gemalen peper en zout. Verwarm een scheutje arachideolie in een ruime braadpan en bak de kipfilets aan elke zijde ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur. Haal ze uit de pan, leg ze in een ovenschaal met de huid bovenaan en zet ze gedurende ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze binnenin door en door gaar zijn maar nog sappig.
  2. Voeg de wokgroenten toe aan dezelfde pan van de kipfilets. Laat de groenten enkele minuten wokken / bakken terwijl je ze af en toe omroert.
  3. Voeg het currypoeder, het kurkumapoeder en de chilivlokken toe (laat de chilivlokken weg als je het gerecht minder pittig wil maken), meng de kruiden goed onder de groenten en bak ze een minuutje mee.
  4. Voeg dan de kippenbouillon toe samen met de room. Leg de ongekookte woknoedels bij in de pan en breng alles zachtjes aan de kook. Zet eventueel even een deksel op de pan en laat alles enkele minuten pruttelen totdat de woknoedels gaar zijn. Trek de noedels wat los met een vork en meng ze goed door de groenten.
  5. Haal de kipfilets uit de oven, snijd ze in schijfjes en voeg ze toe aan de pan.
  6. Dien onmiddellijk op.

Tip

Gebruik de wokgroenten die je zelf het lekkerste vindt, er zijn echt veel verschillende soorten.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen