Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Scampi en bimi in romige gele curry

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze heel smaakvolle schotel met scampi, erwtjes en bimi staat op iets meer dan een half uur op tafel. Bimi ziet eruit als een soort broccoli met lange, vrij dunne stengels, en het smaakt als een kruising tussen broccoli en groene asperge. Deze schotel met curry is een perfecte doordeweekse maaltijd met heel veel smaak.

 

Een mooie pan om dergelijke schotel in te bereiden vind je hier (adv). Ik heb er zelf zo eentje, die is echt perfect!

Ingrediënten

  • 400 g scampi
  • 400 ml kokosmelk
  • 150 ml kippenbouillon
  • 700 g bimi
  • 150 g erwtjes (diepvries)
  • 400 g tomatenblokjes (vers of blik)
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 2 teentjes look, geperst
  • 50 g gember, geraspt
  • 2 el gele curry pasta
  • scheutje arachideolie
  • 1 tl chiliflakes
  • 1 tl kurkuma
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Meng de scampi met de kurkuma, chiliflakes, peper en zout en zet ze ongeveer 30 minuten koel weg.
  2. Verwarm een scheutje arachideolie in een ruime braadpan en bak de scampi aan elke zijde ongeveer 2 minuten op hoog vuur. Haal de scampi uit de pan en houd ze apart.
  3. Kook de bimi beetgaar in licht gezouten water, giet ze af en verfris ze even onder koud stromend water.
  4. Verlaag de temperatuur van de pan van de scampi een beetje en voeg de gesnipperde sjalot, de geperste look en de geraspte gember toe. Roer ze door elkaar en laat ze samen even bakken. Voeg na ongeveer 3 minuten de tomatenblokjes toe en laat ze even mee bakken. Roer er tenslotte de gele curry pasta doorheen, meng goed door elkaar en laat opnieuw heel even bakken.
  5. Voeg de bouillon toe en roer alles goed los zodat je een dikke gelijkmatige saus krijgt. Voeg dan de kokosmelk toe en breng zachtjes aan de kook. Voeg de erwtjes toe en laat ze enkele minuten zachtjes mee koken. Proef de saus, en werk ze af met vers gemalen peper en zout.
  6. Voeg de scampi en de bimi toe aan de curry en laat ze hierin gedurende een aantal minuten zachtjes terug opwarmen.
  7. Dien onmiddellijk op, bijvoorbeeld met rijst.

Tip

Ik gebruikte diepvriesscampi en liet ze snel ontdooien in een kommetje lauw water. Ik mengde ze dan onmiddellijk met de kruiden en zette ze terug koel weg.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen