Gevuld witloof met gehakt uit de oven

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Gisteren was het niets te warm brrrr… Deze hartige schotel met gevuld witloof uit de oven was dus erg welkom! Het is eens een andere manier om witloof te bereiden dan in rolletjes met hesp met kaassaus.

 

Ben je fan van dit gerecht en van mijn andere recepten? Goed nieuws dan, je kan vanaf nu mijn eerste kookboek bestellen “Komen eten!”. Als je nu bestelt, krijg je bovendien een gesigneerd exemplaar van mijn boek. Bestellen kan je hier meteen doen.

 

Dien op met een lekkere aardappelpuree en genieten maar!

 

Ingrediënten

  • 8 stronkjes witloof
  • 350 g gemengd gehakt
  • 4 sneetjes gedroogde ham
  • 1 ei
  • 50 g geraspte emmentaler kaas
  • 2 el paneermeel
  • klontje boter
  • peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Spoel de stronkjes witloof, snijd ze in de lengte doormidden en verwijder de bittere kern.
  3. Snijd nog enkele blaadjes uit het midden van de witloofstronkjes (hol ze een beetje uit). Snipper deze blaadjes heel fijn.
  4. Meng het gehakt met het fijngesnipperde witloof, de geraspte kaas, het ei en het paneermeel.
  5. Snijd de plakjes gedroogde ham in de lengte doormidden.
  6. Vul de witloofhelften op met het gehaktmengsel, draai er een half sneetje ham omheen en zet alles vast met een prikker.
  7. Leg de gevulde witloofstronkjes in een beboterde ovenschaal en laat ze 20 minuten roosteren. Dek de schaal dan af met aluminiumfolie en laat het witloof nog ongeveer 15 minuten verder garen in de oven.
  8. Tip: Voor dit type gerechten ben ik dol op een ovenschotel zoals deze, die al heel lang meegaat en echt onverslijtbaar is, en nog mooi ook!

Tip

Het witloof mag gerust nog wat beet hebben, het moet niet door en door zacht gegaard zijn.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen